Be nem fizetett pénzbírság miatt adtak ki elfogatóparancsot Kenesei Zoltán ellen

2021. március 6. – 09:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogatóparancsot adtak ki Kenesei Zoltán, korábbi első osztályú futballista ellen – derül ki a rendőrség honlapján közzétett körözött személyek listájából.

A körözést a Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja adta ki vesztegetés miatt. Kenesei ellen korábban jogerős ítéletek születtek a bundabotránnyal összefüggésben, de egyik sem letöltendő büntetés. A nemzetközi ügyben egyelőre nem született ítélet első fokon, ezt májusra tervezték, de a vírushelyzet miatt ítélkezési szünetet rendeltek el a bíróságokon, írja a Nemzeti Sport.

A lap információi szerint Keneseit félmillió forintot meg nem haladó pénzbírság elmaradása miatt keresi a rendőrség. Ezt egy évekkel ezelőtti tárgyalás során róttak ki rá, a befizetési határidő nemrég lejárt, így került fel a körözöttek listájára. A Nemzeti Sport úgy értesült, ha Kenesei a Fővárosi Törvényszéken befizeti a terhére kirótt teljes összeget, akkor megszűnik a körözése. Keneseit telefonon érték el, egyelőre nem kívánt megszólalni az ügyben, de annyit mondott, hogy hétfőn okvetlenül befizeti a bíróság által meghatározott összeget.

Kenesei Zoltán 1990-ben a Volánban kezdte a profi pályafutását, majd a a klub megszűnése után ő is a jogutód REAC-hoz került. Eleinte nagyobb tehetségnek tartották, mint öccsét, Kenesei Krisztiánt, ám a pályafutásuk teljesen eltérően alakult. Kenesei Krisztián magyar bajnok, gólkirály és válogatott is lett.

Kenesei Zoltán a REAC utána játszott a Haladásban, az MTK-ban és a Matáv Sopronban is, majd légióskodott Izraelben. A kilencvenes évek második felében a Szeged és a Csepel játékosa volt. 2000-ben szerződött az albán FK Tiranához. Sok magyar futballistához hasonlóan, ő is megfordult Cipruson, majd idehaza a Diósgyőr és a Nyíregyháza voltak az utolsó klubjai, a profi focit 2005-ben hagyta abba.

A neve ezután leggyakrabban a hazai bundabotrányok kapcsán került elő. A gyanú szerint Kenesei Zoltán négy társával együtt egy nemzetközi, fogadási csalásokban utazó bűnszervezet magyarországi leányvállalatát irányította, amely itthon főként a REAC, a Diósgyőr és a Siófok játékosait, edzőit szervezte be, illetve ezen csapatok meccseit befolyásolta – írta az Index a 2011-ben kirobbant bundabotrányról.

Keneseit 22 hónapnyi előzetes után helyezték szabadlábra, 2013-ban megváltoztatták az ellene felhozott vádat, már nem csalással, hanem számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény bűnsegédletével vádolták. Kenesei azt vallotta, nem követett el bűncselekményt, fogadási csalásban nem vett részt.

Az MLSZ 2016-ban vonta vissza Keneseiék eltiltását a futballtól, a 48 éves Kenesei azóta legtöbbször az MTK öregfiúk csapatában játszott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!