Bejutott Fucsovics Márton a rotterdami tenisztorna döntőjébe

2021. március 6. – 22:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Könnyed győzelemmel jutott be Fucsovics Márton a rotterdami keménypályás férfi tenisztorna döntőjébe, írja az MTI. A teniszező szombaton a horvát Borna Ćorić ellen játszott, aki a világranglista 26. helyezettjeként legyőzte már Rafael Nadalt és kétszer Roger Federert is.

Fucsovicsnak először sikerült bejutnia egy ATP 500-as torna elődöntőjére – a magyar teniszezők közül ez eddig Balázs Attilának sikerült tavaly Rio de Janeiróban, és Noszály Sándornak 1995-ben Bukarestben.

Bár a világranglista 59. helyén álló Fucsovics eddigi három találkozójuk során mindháromszor kikapott Ćorićtól, a szombati játékot egyértelműen a 29 éves nyíregyházi játékos dominálta. Az első szettet 6:4-re nyerte kiegyenlített küzdelemben, a második menetben viszont szinte tarolt Fucsovics az egyre bizonytalanabb Ćorić ellen, és 6:1-re hozta le a mérkőzést.

Fucsovicsra a vasárnapi fináléban az orosz Andrej Rubljov vár, aki ellen kétszer már nyert, egyszer viszont kikapott a magyar teniszező. A rotterdami torna összdíjazása egyébként 1,12 millió euró, azaz közel 404 millió forint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!