A kisvárdai sportigazgató a légiósok barátnőin kéri számon, ha a játékosai nem teljesítenek

2021. március 6. – 11:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen döbbenetes interjút adott az MTVA sportműsorának Révész Attila, a kisvárdai focicsapat sportigazgatója. A Seszták Miklós minisztersége idején közpénzmilliárdokkal kitömött klub közismerten a külföldi légiósokat preferálja a saját nevelésű magyar játékosok helyett, legutóbb – ahogy a 444 is rámutatott – például mindössze két magyar játékossal álltak ki az Nb1. előző fordulójában.

Így nem véletlen, hogy az éppen gyengélkedő Kisvárdán a sportigazgató a külföldi játékoskon kéri számon a gyenge teljesítményt. Pontosabban a játékosok barátnőin és feleségein, ahogy az kiderül ebből az interjúból:

Korábban alkalmazott technikát vettünk elő azzal, hogy a feleségekhez, barátnőkhöz szóltam. Meghívtuk őket, beszéltem velük, és tőlük kértem számon a játékosok teljesítményét. Mindenkihez más hangon kellett szólni, de vállalták, hogy minden eszközzel a segítségünkre lesznek, és megértetik a párjukkal: nekik az elsődleges feladatuk az, hogy a pályán jó teljesítményt nyújtsanak. Részletekbe nem szeretnék belemenni a beszélgetéseket illetően, mert voltak olyan diszkrét kérdések, amelyekre a szájukat elhúzva válaszoltak, de a felelősségüket szerettem volna éreztetni velük. Jön a jó idő, és nem azt szeretnénk, hogy a kisgyerekeikkel és a kutyával a városban sétálnak majd és jól érzik magukat, hanem azt, hogy a férjüket otthon engedik aludni, akik ne a kisgyerekkel egy szobában legyenek, és ne várják el azt, hogy éjszaka a futballista keljen fel a gyerekhez, mert ez nagyon sok esetben előfordult. Úgyhogy arra szerettem volna a hölgyeket ösztökélni, gondolva itt elsősorban a külföldi játékosok párjaira, hogy ha szeretnének Magyarországon, ilyen jó körülmények között maradni, akkor nekik is feladatuk van, és a barátjukat, férjüket a legjobb állapotba kell hozni.

Révész ezzel gyakorlatilag azt állítja, hogy a férfi futballista fontosabb és értékesebb ember, mint a nő, akinek egyébként a házimunka a dolga és az, hogy a férj nyugodtan tudjon aludni, és ne kelljen olyan hülyeségekkel foglalkoznia, mint a házimunka vagy a gyereknevelés. Külön nagyon erős az a megállapítás is, hogy az asszony csak ne sétálgasson a parkban a jó időben a gyerekekkel és a kutyával, hanem gondoskodjon arról, mint egy jó szolga, hogy a férje tudjon otthon nyugodtan aludni. A gondolatsor lezárása pedig felér egy fenyegetéssel, hiszen Révész figyelmeztet, hogy ha ennyire jó körülmények között akarnak dolgozni a külföldi játékosok a továbbiakban is, akkor a barátnők és feleségek dolga minden megadni a férjüknek.

A Kisvárda egyébként jelenleg 8. a 12 csapatos magyar első osztályban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!