Megdöntötték az NBA hárompontos-rekordját

2021. március 1. – 08:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy Stephen Curry a valaha volt legjobban hárompontozó játékosa az NBA-nek, aki nemcsak megdöntött minden rekordot a kategóriában, de javarészt neki és a Golden State Warriorsnak köszönhető az is, hogy az elmúlt években radikálisan átalakult a játék az NBA-ben, és alapvetés lett, hogy szinte minden játékos tudjon hárompontost is dobni. Ezért is annyira nagy szó, hogy nemrég a Sacramento Kings játékosa, Buddy Hield megdöntötte Curry egyik rekordját.

A Kings a remek formában levő Charlotte Hornetsszel játszott legutóbb idegenben, és végül mindössze egy ponttal maradtak alul. Hieldnek ezen a mérkőzésen sikerült megdöntenie Curry rekordját, ugyanis megszerezte a 1000. hárompontosát az NBA-ben, amelyhez mindössze 350 meccs kellett.

Ezzel Buddy Hield lett az a játékos, aki az NBA történetében leggyorsabban jutott el az ezer darab hárompontosig.

A rekord különösen úgy nagy szám, hogy az eddigi csúcstartó Currynek ugyanehhez 369 meccsre volt szüksége, míg csapattársának és a listán harmadik helyen szereplő Klay Thompsonnak 372-re.

A Charlotte ellen Hield végül nyolc hárompontossal végzett, emellett idénycsúcsnak számító 30 pontot szerzett, és kiosztott hét asszisztot is. Szegény Hieldnek egyébként szerepe volt a vereségben, mert a meccs végén elhibázott egy kulcsfontosságú büntetőt, ami után a Hornets fordítani tudott Malink Monk triplájának köszönhetően.

A Kings egyébként rettenetes formában van, az elmúlt 11 meccséből 10-et elveszített, és csak a Minnesota és a legjobb játékosát nemrég elcserélő Houston áll rosszabbul a nyugati főcsoportban.

A 28 éves Hield egyébként érdekes figurája az NBA-nek. Még a New Orleans Pelicans draftolta 2016-ban a hatodik helyen. Hield ugyan hatalmas közönségkedvenc volt az egyetemi évei alatt, de az átlaghoz képest jóval később, majdnem 24 évesen lett NBA-játékos, ami kifejezetten idősnek számít az újoncok között. Hieldet végül egy évvel később elcserélte a New Orleans Sacramentóba, amiért a legjobbjukat, az azóta folyamatosan sérült DeMarcus Cousinst adták többek között. Azóta Hield lett a Sacramento egyik legjobb embere, de ez túl sokat nem számít, mert az elmúlt tíz szezonban nem tudtak bejutni a rájátszásba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!