Többszörös nyílt törést szenvedett Tiger Woods az autóbalesetében

2021. február 24. – 08:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Tiger Woods nagyon szerencsés, hogy megúszta ennyivel, és életben maradt”

idézte a Sky News Carlos Gonzalez seriffhelyettest, aki elsőként érkezett a világhírű golfozó Los Angeles-i autóbalesetének helyszínére. A sportoló terepjárója miután lesodródott az útról, fának csapódott, majd többször is megfordult tengelye körül a hegyoldalban, amíg az oldalára borulva megállt.

Woods privát golfórát adott volna az egyik NBA-játékosnak, Dwyane Wade-nek – hétfőn már együtt gyakoroltak, és épp a helyszínre tartott, amikor megtörtént a baleset.

Tiger Woods terepjárója a hegyoldalban – Fotó: AFP/Patrick T. Fallon
Tiger Woods terepjárója a hegyoldalban – Fotó: AFP/Patrick T. Fallon

A golfozó dzsipje totálkáros lett, a sportolót tűzoltók szabadították ki a roncsok közül. Az utastér kevésbé rongálódott, ezért az egyedül utazó Woods nem volt életveszélyes állapotban, tudott kommunikálni a helyszínre érkező mentőkkel, de az is látszott, hogy súlyos sérüléseket szenvedett.

Anish Mahajan, a UCLA Medical Center főorvosa elmondta, Woods jobb lába sérült különösen, többszörös nyílt törése van a sípcsontján, ezeket rögzítették. A bokasérüléseit ellátták, csavarozni kellett a csontjait.

A baleset körülményeit még vizsgálják, előfordulhat, hogy a golfozó kismértékben átlépte a sebességhatárt. Ezen a lejtős útszakaszon egyébként is gyakoriak a balesetek.

Woods folyamatosan hátsérülésekkel bajlódik, tavaly decemberben már ötödször operálták meg, ezért kizártnak tartotta, hogy áprilisban visszatérjen. Mostani balesete miatt azonban a nyári játéka is kérdésessé vált.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!