Marihuánatermesztés miatt tartóztatták le a Sopron volt olasz válogatott futballistáját

2021. február 16. – 19:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatták és házi őrizetbe vették az egykori olasz válogatott futballistát, Luigi Sartort, aki egy társával együtt marihuánát termesztett. Az olasz média szerint a 46 éves Sartor és Marco Mantovani a jövő hónapban állhat bíróság elé, írja a BBC.

A rendőrség 106 tő kendert talált Sartor hegyi kunyhójában, amikor pénteken razziát tartottak a Parma melletti faluban, Lesignano Palmiában. A lefoglalt növényekből mintegy két kilogramm marihuánát állíthattak volna elő. A nyomozóknak az lett gyanús, hogy a kunyhó áramfogyasztása a közelmúltban megduplázódott, és éjszaka is folyamatosan égtek a lámpák a házban. Amikor megállították Sartor autóját, a jelentések szerint ugyanolyan jellegzetes fűszagot éreztek, mint a ház körül.

A korábbi védő a kilencvenes években olyan sztárcsapatokban is játszott, mint a Juventus, az Inter és a Parma, mindhárom klubbal megnyerte az UEFA-kupát. 2002-től 2005-ig az AS Roma játékosa volt, majd 2006-ban Sopronba igazolt, ahol ekkoriban Giuseppe Signori is megfordult. Az NB I.-ben hét meccsen lépett pályára, majd visszatért Olaszországba. 1996-ban U21-es Európa-bajnokságot nyert, és tagja volt az atlantai olimpián szereplő csapatnak is. A felnőttek között viszont már nem tudott állandó tagja lenni az olasz válogatottnak, csak két meccsen kapott lehetőséget.

2011-ben bundázással vádolták meg a „Scommessopoli” néven ismertté vált bundaügyben, amelynek Signori volt az egyik kulcsfigurája. 2019-ben a Sartor elleni vizsgálatot végül lezárták az ügy elévülése miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!