Bundázással vádolja játékosait a kaposvári klubtulaj az NB III.-as csapat elleni összeomlás után

2021. február 11. – 10:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán kisebb meglepetésre az NB III.-as Tállya SE 5-3-ra nyert a másodosztályú Kaposvár ellen a Magyar Kupában, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe. A Kaposvár a félidőben még 2-0-ra vezetett, aztán jött egy elég látványos összeomlás, amikor a Tállya az 53. és a 65. perc között négy gólt szerezve fordított.

A 444 szúrta ki, hogy a mérkőzés után maga a Kaposvár vezetősége vetette fel, hogy esetleg bundázhattak a csapat játékosai, erről egy közleményt is kiadtak, amelyben elhatárolódtak a történtektől:

„Klubunk tulajdonosa, vezetősége és szakmai stábja elhatárolódik a MOL Magyar Kupa nyolcadik fordulójába lejátszott Tállya KSE–Kaposvári Rákóczi FC mérkőzésen történtektől. A klub vezetősége – a több száz szurkoló véleményét is figyelembe véve – kezdeményezi a találkozó kivizsgálását a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Szerencsejáték Zrt.-nél.

Klubunk vezetősége ezúton is elnézést kér minden Rákóczi-szurkolótól és minden kaposvári polgártól! Ebben a helyzetben nehezen mondjuk ki, hogy hajrá Rákóczi!”

Várhidi Péter, a kaposvári csapat vezetőedzője már a mérkőzés után is furcsállta a dolgokat, ez az M4 Sportnak adott értékeléséből is kiderül: „Az első félidőben lehetett volna 5-0 vagy 6-0 is az eredmény, aztán a másodikban történt valami megmagyarázhatatlan. Azt nem hiszem, hogy az ellenfél támadt fel, nem akarom őket megbántani, de egy szerény képességű társaság. Hogy mitől volt az, hogy gyakorlatilag hagytuk őket végigfutni a pályán és ellenállás nélkül rugdosták a gólokat, azt most nehéz lenne nekem megmagyarázni, én is csak néztem, egyszerűen nem lehetett mit csinálni.”

A mérkőzés rövid összefoglalóját a sportcsatorna honlapján meg is tekinthetik.

A Szerencsejáték Zrt. semmi gyanúsat nem tapasztalt

A Szerencsejáték Zrt. nem tapasztalt „a szokásostól eltérő, gyanús fogadási mintát” a Magyar Kupában szerdán lejátszott Tállya-Kaposvár labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban, válaszolták az MTI megkeresésére. Mint írták, a fogadási lehetőségek között nem szerepelt az úgynevezett félidő/végeredmény fogadási lehetőség, amikor a félidőben és a mérkőzés lefújásakor vezető csapatra (vagy épp döntetlen állásra) lehet fogadni. A mérkőzés az élőben fogadható események közé sem került be.

A szerdai kupameccsre összesen 95 ezer szelvényen szerepelt, ez a cég szerint megfelel a Magyar Kupa ezen szakaszában beérkező átlagos fogadási számnak.

A Szerencsejáték tájékoztatása után az MLSZ is reagált a szerdai mérkőzésre a távirodának: „Az MLSZ álláspontja változatlan: minden rendelkezésére álló eszközzel megvédi a sportágat a labdarúgással összeegyeztethetetlen cselekményektől, és a zérótolerancia elvét alkalmazza a csalókkal szemben. Aki részt vesz mérkőzések eredményének befolyásolásában, vagy annak kísérletében, azzal szemben a lehető legszigorúbban lép fel a szövetség” – mondta az MTI-nek Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Kaposváron nem ez az egyetlen furcsaság az elmúlt időben, 2020-ban például a tulajdonos, Murányi Ferenc helyi vállalkozó egy sámánt szerződtetett a csapathoz, hogy levegye a játékosokon lévő rontást, de a sámán három nap után távozott is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!