Hamilton az idei szezon végéig hosszabbított a Mercedesszel

2021. február 8. – 14:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton aláírta új szerződését a Mercedesszel, ami a 2021-es Forma-1-es szezonra szól, írja az MTI.

A konstruktőrök között vb-címvédő csapat hétfőn közleményben jelentette be, hogy megegyeztek Hamiltonnal a folytatásról, így az utolsó szabad versenyzőülés is elkelt a mostani Forma-1-es szezonra. A 36 éves brit pilóta a hét vb-címéből hatot a Mercedesszel nyert, melyhez 2013-ban igazolt.

Hamiltonnak nagy esélye van arra, hogy a Forma-1 történetének első nyolcszoros világbajnoka legyen, mivel az idénre tervezett szabálymódosítások bevezetését a koronavírus-járvány miatt jövőre tették át, így a Mercedes 2014 óta tartó műszaki fölénye nagy valószínűséggel idén is megmarad.

A közleményben röviden kitértnek Hamilton sportágon kívüli tevékenységeire is. „Elhatároztam, hogy folytatom azt az utat, amelyet az autósport sokszínűbbé tétele érdekében kezdtem el, és hálás vagyok, hogy a Mercedes támogatja, ahogy ezt a kérdést kezelem. Inspirál mindaz, amit közösen felépíthetünk, és már alig várom, hogy márciusban visszatérhessek a pályára” – mondta Hamilton. A Mercedes megerősítette, a szerződés részeként egy új, az autósportot egyenlőbbé és sokszínűbbé tévő jótékonysági alapítványt fognak közösen létrehozni.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondta, abban végig egyetértettek Hamiltonnal, hogy mindkét fél meg akarja hosszabbítani a szerződést, de a járvány miatt átalakult tavalyi szezon elnyújtotta a tárgyalási folyamatot. „Az új megállapodás jelentős részének az alapja az, ami mellett Lewis és a Mercedes már tavaly is elkötelezte magát, vagyis az esélyegyenlőség és az elfogadás tematikája” – írta a közleményben a Mercedes.

„Izgatott vagyok, hogy a kilencedik szezonomnak futhatok neki a Mercedesszel” – idézte Hamiltont a Motorsport.com. „Hihetetlen dolgokat értünk el közösen a csapattal, és arra készülünk, hogy még tovább írjuk a sikertörténetünket, miközben szeretnék folyamatosan fejlődni, mind a pályán, mind azon kívül” – mondta Hamilton. A brit pilóta korábban arról beszélt, hogy olyan új szerződést akar a Mercedestől, ami lehetővé teszi, hogy olyan ügyekkel is foglalkozhasson, mint a társadalmi sokszínűség vagy a környezetvédelem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!