A tokiói olimpia főszervezője szerint a nők túl sokat beszélnek

2021. február 4. – 00:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tokiói olimpia és paralimpia szervezőbizottságának elnöke, Mori Josíró a bizottság szerdai online ülésén olyan, viccesnek szánt megjegyzést tett, hogy a nők túl sokat beszélnek, ami „idegesítő”, ezért ha tovább növelnék a női tagok számát a bizottságban, akkor szerinte korlátozni kellene a felszólalási idejüket, különben sosem lenne vége az üléseknek.

A 83 éves, korábbi japán miniszterelnök humora nem nyerte el mindenki tetszését, a Twitteren sok felhasználó kezdte követelni a lemondását. Azt is kifogásolták, hogy az ülésen senki sem tiltakozott a szavai ellen, míg mások szerint Mori kora és hozzáállása jelentette az igazi problémát.

A szervezőbizottság 25 tagja közülük öt nő, róluk Mori azt mondta, nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, kifinomultan és lényegre térően beszélnek, és nagyon hasznos tagjai a bizottságnak. Takaja Masa, a szervezőbizottság szóvivője nem kommentálta Mori nőkkel kapcsolatos megjegyzéseit.

Mori azt is mondta, biztos benne, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói olimpiát július 23. és augusztus 8. között meg fogják rendezni. (New York Times)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!