A tokiói olimpia főszervezője szerint a nők túl sokat beszélnek

2021. február 04. – 00:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tokiói olimpia és paralimpia szervezőbizottságának elnöke, Mori Josíró a bizottság szerdai online ülésén olyan, viccesnek szánt megjegyzést tett, hogy a nők túl sokat beszélnek, ami „idegesítő”, ezért ha tovább növelnék a női tagok számát a bizottságban, akkor szerinte korlátozni kellene a felszólalási idejüket, különben sosem lenne vége az üléseknek.

A 83 éves, korábbi japán miniszterelnök humora nem nyerte el mindenki tetszését, a Twitteren sok felhasználó kezdte követelni a lemondását. Azt is kifogásolták, hogy az ülésen senki sem tiltakozott a szavai ellen, míg mások szerint Mori kora és hozzáállása jelentette az igazi problémát.

A szervezőbizottság 25 tagja közülük öt nő, róluk Mori azt mondta, nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, kifinomultan és lényegre térően beszélnek, és nagyon hasznos tagjai a bizottságnak. Takaja Masa, a szervezőbizottság szóvivője nem kommentálta Mori nőkkel kapcsolatos megjegyzéseit.

Mori azt is mondta, biztos benne, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói olimpiát július 23. és augusztus 8. között meg fogják rendezni. (New York Times)

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom