Szoboszlai Dominik lett a Bundesliga legdrágább téli igazolása a szezonban

2021. február 2. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

A téli átigazolási szezon hétfői befejezésével a Reuters hírügynökség elkészítette a legfontosabb változások listáját, ez alapján Szoboszlai Dominik lett a német futballbajnokság legdrágább téli igazolása.

A 20 éves válogatott középpályásért a legutóbbi szezonban Bajnokok Ligája-elődöntős RB Leipzig 20 millió eurót fizetett a Red Bull Salzburgnak, ezzel Szoboszlai minden idők legdrágább magyar futballistája lett, és ezen a télen Németországban sem adtak többet egyetlen játékosért sem, írta az MTI.

A másodikhoz képest Szoboszlai szinte dupla annyiba került, ugyanis Jeremie Frimpong 11 millió euróért érkezett a Celtictől a Bayer Leverkusenhez, míg a harmadik helyen Kouadio Koné zárt, őt a Borussia Mönchengladbach 9 millió euróért szerezte meg a Toulouse-tól.

Szoboszlai Dominik még a Red Bull Salzburgban
Szoboszlai Dominik még a Red Bull Salzburgban

Szoboszlai az európai összevetésben is értékesnek számít a téli piacon, csak három játékos előzi meg: a listát Said Benrahma vezeti, akiért 23,1 millió eurót fizetett a West Ham United a Brentfordnak, míg a második éppen a West Hamtől távozó Sébastien Haller, akinek szerződtetésére az Ajax Amsterdam klubrekordot jelentő 22,5 millió eurót költött. A harmadik Amad Diallo, akit az Atalanta 21 millió euróért adott el a Manchester Unitednek.

Szoboszlai Dominik sérülés miatt egyelőre még nem mutatkozhatott be új csapatában, ahol Gulácsi Péter és Willi Orbán is játszik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!