Az AC Milan az ETO FC-ből szerződtetett egy 17 éves balhátvédet

2021. február 2. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

Az olasz bajnokságot vezető AC Milan a futball NB II.-ben szereplő ETO FC Győrtől szerződtette a 17 éves Kerkez Milost, írta az MTI.


A klub honlapjának beszámolója szerint a vajdasági születésű játékost a Milan legendás játékosa, jelenlegi sportigazgatója, a 126-szoros olasz válogatott Paolo Maldini szemelte ki, és ő maga mutatta be; a játékosért az olasz sztáregyesület külön repülőgépet küldött.


Kaposi Dániel, a játékos menedzsere elmondta, a fiatal balhátvédet a felnőtt csapat keretében veszik számításba, és a jelenlegi szezonban úgy szeretnék felépíteni, hogy nyártól, Theo Hernandez mellett ő legyen a másik bevethető játékos ezen a poszton.

„A győri edzőimnek, főként Stark Péternek és Csató Sándornak nagyon köszönöm, hogy eddig terelgették a pályafutásomat, hogy megtalálták számomra azt a posztot, ahol a legtöbbre vihetem. Az ETO-nál nemcsak jobb futballista lettem, de a fejem is benőtt, és ezt úgy gondolom, főként annak az időszaknak köszönhetem, amikor a vírus alatt, a hotelben több héten keresztül együtt lehettem a felnőtt csapattal. Priskin Tamáséktól nagyon sokat tanultam szakmailag és emberileg egyaránt” – mondta Kerkez Milos, aki a szezonban 16 NB II.-es meccsen játszott.

A kettős állampolgárságú futballista, ha választania kellene, a magyar válogatottban szeretne játszani, és ez a döntés pedig egyértelműen az ETO-nál eltöltött időszaknak köszönhető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!