Nem mindenkinek tetszett, hogy Hosszú Katinka egy delfinnel úszkált Dubajban

2021. február 1. – 15:19

Másolás

Vágólapra másolva

A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka Január végén Dubajban edzőtáborozott, amiről több videót és fényképet is megosztott a közösségi oldalain. Ahogy arról is, hogy az edzések között egy kis lazításra is volt ideje, amit azzal töltött, hogy az egy szálloda mesterséges lagúnájában egy delfinnel úszott együtt.

„Az új legjobb barátommal Dubajban. Szerintem nagyon hasonlítunk” – írta Hosszú az erről készült képek mellé, amit már több tízezren is lájkoltak a Facebookon, ám nem mindenki tetszését nyerte el ezzel. A hozzászólók közül többen is kritizálták amiatt, hogy egy fogságban élő delfinnel úszott és fotózkodott.

„Nagyon kedvellek, de aki egy kicsit is szereti az állatokat, az nem teszi be a lábát ilyen helyre! Ezzel nem mutatsz jó példát” – ilyen, és ennél sokkal durvább üzeneteket is kapott emiatt Hosszú Katinka.

Az Atlantis The Palm hotel 2008-ban nyílt meg a Palm Jumeirah mesterséges szigeten, az egyik fő látványossága pedig az a lagúna, ahol a vendégek delfinekkel úszhatnak együtt. A szálloda megnyitójára 28 palackorrú delfint szállítottak a Dolphin Bay nevű akváriumba, amit számos környezetvédelmi csoport is kritizált.

A BBC korábban arról írt, hogy egy cetcápa is volt a szálloda akváriumában, amit Dubaj partjainak közelében fogtak ki. Környezetvédők kampányt indítottak a kiszabadításáért, amely végül el is érte a célját, a Sammy névre keresztelt cetcápát 18 hónappal később visszaengedték a tengerbe.

A szálloda a honlapján azt írja, hogy az élményparkjuk olyan akkreditációval rendelkezik, ami alapján megfelelnek a legmagasabb szintű állatgondozási és állatjóléti követelményeknek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!