Szándékos ütközéssel juttatta kórházba a bírót, 14 meccsre eltiltották az újpesti hokist

2021. január 30. – 08:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos, 14 mérkőzésre szóló eltiltást kapott Szabad Kevin, az Újpest hokisa, aki a fegyelmi határozat szerint úgy ütközött neki csütörtökön, a Ferencváros elleni bajnoki meccs bírójának, hogy meg sem próbálta kikerülni azt. Berger Ákos játékvezetőt hordágyon, nyakmerevítővel vitték le a pályáról, később a kórházban derül ki, hogy súlyos agyrázkódást szenvedett.

A fegyelmi döntés szerint Szabad a játékvezető pozícióját figyelmen kívül hagyva korcsolyázott, és hátulról lapocka magasságban ütközött vele a mérkőzés negyedik percében. A játékos nem tett kísérletet az ütközés elkerülésére, mozgásán nem változtatott, nem kísérelt meg fékezni vagy irányt váltani. A közelgő ütközéskor vállával a játékvezető irányába mozdult, vele szándékosan ütközött.

Berger az ütközés után a jégre került, ahol hosszasan kellett ápolni, mielőtt kórházba tudták volna szállítani. Onnan végül péntek reggel engedték haza, írja az MTI. A magyar szövetség beszámolója szerint Bergernél nem diagnosztizáltak törést az agyrázkódáson felül, a koponya CT-je is negatív lett.

A 14 mérkőzéses eltiltást az UTE következő Erste Liga- és Magyar Kupa-mérkőzésein kell letölteni, a klubnak pedig 500 euró (179 ezer forint) pénzbüntetést kell fizetnie.

A csütörtök esti rangadót hosszabbítás után a listavezető Ferencváros nyerte 3-2-re.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!