Felcsútról erősít a DVTK, mindkét klub Mészáros Lőrinchez köthető

2021. január 28. – 15:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Január elején vásárolta meg a Fájdalom Ambulancia a diósgyőri futballklubot. A cégről azt írtuk, hogy részben Mészáros Lőrinc a tulajdonosa. Egy másik résztulajdonos Magyar Mátyás, aki a Puskás Akadémia stábtagja. Csütörtökön a DVTK bejelentette, hogy leigazolja David Vaněčeket, a felcsúti Puskás Akadémia csatárát. A vételárat nem hozták nyilvánosságra, itthon amúgy is csak a legritkább esetekben szokták.

„David Vaněček egy remek fizikai adottságokkal rendelkező céljátékos, aki korábbi csapataiban bizonyította, hogy mennyire gólerős” – mutatta be az új labdarúgót Benczés Miklós sportigazgató. Benczés volt 2013-ban a felcsúti edző, amikor először feljutottak az élvonalba.

Benczés és Vanecek, a cseh csatártól gólokat várnak a klubnál – Fotó: dvtk.eu
Benczés és Vanecek, a cseh csatártól gólokat várnak a klubnál – Fotó: dvtk.eu

Az előző bajnokságban Vanecek 11 gólt szerzett, amivel holtversenyben a góllövőlista második helyén végzett, ám ősszel mindössze hét mérkőzést játszott az élvonalban, mert kétszer is elkapta a koronavírust.

A DVTK az utolsó a bajnokságban, öt pontra áll a bent maradást jelentő 10. helytől. Az élvonalbeli jelenlétük azért is lenne fontos, mert a klubnak a második legnagyobb a szurkolótábora az élvonalban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!