A DVTK-t a Puskás Akadémia stábtagja vette meg

2021. január 8. – 11:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meglepő összefüggésekre hívta fel a figyelmünket a DVTK egyik, lapunknak levelet író szurkolója.

Az elmúlt napok híre volt, hogy Leisztinger Tamás váratlanul kiszállt a diósgyőri sportból, és eladta a népszerű DVTK-t üzemeltető céget Magyar Mátyás szakorvosnak, a Fájdalom-ambulancia Kft. egyik tulajdonosának. Kicsit cégszerűbben a korábbi körhöz tartozó Borsodsport Invest Kft. 100 százalékát vette meg, a Magyar Mátyás által ügyvezetett Borsodi Sport Holding Kft. (ennek többségében Magyar Mátyás, kisebbségben és közvetve pedig Szíjj László építőipari vállalkozó a tulajdonosa).

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Ám, ahogy az olvasónk írja, Mészáros Lőrinc nevére is hamar rá lehet bukkanni ebben a történetben, bár a vonatkozó szabályok miatt csak „oldalágon”.

Levélírónk két érdekes összefüggésről küldött linket. Kiderült, hogy Magyar Mátyás a Puskás Akadémiát működtető orvosi stáb tagja, ezen a linken látható a stáblista. A Puskás Akadémia sporttudományi részlegén működő orvosi csoportban Magyar Mátyás a sérülésellátásért felelős orvos.

Szintén érdekes összefüggés, hogy a Csörsz utcai Fájdalom-ambulancia Kft-ben az Opten adatai szerint Magyar Mátyás csak a cég 16,67 százalékával (vagyis egyhatodával rendelkezik), nála kétszerakkora tulajdonhányaddal, azaz 33 százalékkal tulajdonos viszont maga Mészáros Lőrinc.

Annak, hogy két azonos osztályban szereplő futballcsapatnak ne legyen ugyanaz a tulajdonosa, a játék tisztaságában van szerepe. Gondoljuk csak el, hogy amennyiben két „saját” csapat játszik az utolsó fordulóbkban, és az egyik stabil középcsapatként lép pályára, a másik pedig a kiesés ellen menekül, vagy az európai kupaszereplés reményében lép pályára, ki ne gondolna arra, hogy közöd gondolkodással érdemes optimalizálni a meccs végeredményét?

Emlékeztetőül az 1983-1984-es bajnokság befejezését érdemes felidézni. A Volán–Honvéd meccsen a hazaiaknak pontot kellett szerezniük a bentmaradáshoz,viszont a honvédos Esterházy Mártonnak három találat kellett a gólkirályi címhez. Egy másik, miskolci meccsen pedig a Nyíregyházának ötgólos győzelemre volt szüksége, hogy esélye maradjon az első osztályban maradni.

Valahogy minden sikerült, Esterházy mesterhármasa is kevés volt a Honvéd győzelméhez, a Volán- Honvéd 6-6-os döntetlennel zárult, a Nyíregyháza pedig (igaz végül hiába) Miskolcon nyert 7-2-re. A kínos és túlságosan is kirakatba tett bunda lelepleződött, az eredményeket törölték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!