A világ legjobb kézise hihetetlen hibát követett el a hosszabbítás végén

2021. január 28. – 08:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nemcsak a magyar férfi kézilabda-válogatott meccse torkollt hosszabbításba a világbajnokságon, hanem a házigazda Egyiptom és a címvédő Dániáé is. Ráadásul ott a kétszeri 10 perces hosszabbítás sem hozott döntést, büntetőkkel jutott tovább az európai csapat.

Különösen érdekes volt az első hosszabbítás végén lezajlott jelenet, amikor a dánok már vezettek egy góllal 34-33-ra, és az övék volt az utolsó támadás. Passzív jelzés alatt a legjobbjuknál, Mikkel Hansennél volt éppen a labda, úgy tűnt, megnyerik. A játékvezető a sípjába fújt, Hansen pedig kipasszolta a szélsőnek. Óriási hiba volt ez, mert ha leteszi a sípszó után, akkor vége a meccsnek, két másodperc alatt nem érhetnek fel a másik kapuhoz az egyiptomiak.

A játékvezetők visszanézték, rekonstruálták, mi történt, ami megerősítette a meggyőződésüket, Hansen már a sípszó után passzolt. A szabály szerint – az utolsó 30 másodpercben szigorúak a szabályok – az ellenfél támadásának megakadályozása miatt piros lapot kellett kapjon a vétkes, az egyiptomiak pedig hetest. Ezt értékesítették is. A videón 3:16-nál ez a jelenet, a közvetítésben szereplő órán rosszul rögzítették a perceket, nem 74:58-nál történik mindez, hanem 69:58-nál, tehát 2 másodperccel a vége előtt.

Jött a következő 10 perces ráadás, amiben a dánok futottak az eredmény után, és az utolsó támadásuknál 35-34-es egyiptomi vezetésénél teljesen érthetetlenül az egyik egyiptomi nem hagyja elvégezni a kilencesről járó szabaddobást. Ha nem áll oda a 24-es számú Elmasry, valószínűleg jön egy lövés, másra már nem lett volna idő. A horvát játékvezetők, Gubica és Milosevic ezt is visszanézték, nem voltak szívbajosak, és megint arra jutottak, hogy piros lap és hetes a büntetést. Magnus Landín ezt belőtte a kapufáról, jobban nem is helyezhette volna, 35-35 lett, és jöhettek a büntetők.

A másik Landín, a kapus, Niklas ezekből kettőt megfogott, a legjobb egyiptomi, Zein hagyta ki. A dánok a sírból hozták vissza ezt a meccset, és készülhetnek a spanyolok ellen, míg a másik ágon francia-svéd összecsapás lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!