Finnország leghidegebb városa megpályázza a nyári olimpiát

2021. január 26. – 23:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Lappföldön fekvő Salla városa bejelentette, hogy megpályázzák a 2032-es nyári olimpia rendezési jogát. A szándék nem igazán valós, kampányukkal inkább a globális felmelegedésre akarják felhívni a figyelmet.

Salla magáról úgy tartja, hogy Finnország leghidegebb városa, télen a mínusz ötven fok sem számít szokatlannak. A város maga is kicsit őrült ötletnek tartja a pályázatot, de erős üzenetnek szánja, írta a Reuters.

„Világos a szándékunk. Sallát olyannak akarjuk megtartani, mint ahogy eddig ismertük, a telünk hideg és havas. Így elég őrült ötlet, hogy a nyári játékok házigazdája legyen a bolygó egyik leghidegebb városa” – mondta Erkki Parkkinen, Salla polgármestere.

Azt is mondta, hogy ha Salla képes megrendezni a nyári játékokat, akkor az azt jelenti, hogy tovább emelkedett a hőmérséklet.

„Ha hátralépünk, és nem teszünk semmit, a globális felmelegedés folytatódik, elveszítjük az identitásunkat és a szeretett városunk, ahogy sok másik is világszerte, megszűnik úgy létezni, ahogyan ismertük” – mondta Parkkinen, aki továbbra is havas, jeges, hideg és hosszú teleket akar, az egyre rövidülő és melegebbekkel szemben.

A finn városka a fentiek szellemében már egy kampányfilmet is forgatott, amit itt meg is lehet nézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!