A Bayern vezére szerint az UEFA a járvány miatt egy országon belül is megrendezheti az összes Eb-meccset

2021. január 21. – 14:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Karl-Heinz Rummenigge szerint az Európai Futballszövetség (UEFA) mérlegeli, hogy a korábban meghirdetett 12 helyszín helyett csak egy ország adjon otthont a tavalyról idénre áttolt Európa-bajnokságnak.

A Bayern München igazgatója a Reuters szerint azt mondta, hogy tudomása szerint az UEFA-elnök Aleksander Čeferin elgondolkodott azon, hogy a koronavírus-járvány miatt biztonságosabb lehet egy országon belül megrendezni az Eb-t, mint 12 olyan városban, amelyek Európa egymástól távoli pontjaiban vannak. A 2020-ról 2021-re áttett Eb házigazdái a következők jelenleg: Glasgow (Skócia), Dublin (Írország), Bilbao (Spanyolország), Amszterdam (Hollandia), Koppenhága (Dánia), München (Németország), Róma (Olaszország), Szentpétervár (Oroszország), Bukarest (Románia), Budapest (Magyarország), Baku (Azerbajdzsán) és London (Anglia).

Rummenigge azt mondta, hogy az Eb ilyen szétszórásáról még bőven a járvány előtt döntöttek, így szerették volna még jobban népszerűsíteni a futballt, de a koronavírus miatt már óvatosabbnak kell lenni. Ezért merülhetett fel, hogy az egyországos rendezés biztonságosabb.

Az UEFA azt közölte, hogy egyelőre még a 12 városos koncepciót akarják megvalósítani, és erre már négy különböző tervük is van. A legoptimistább elképzelés szerint telt házzal futhat majd mindenhol az Eb, a második fokozat szerint a stadionok kapacitását valahol 50 és 100 százalék között használják ki, a harmadik fokozatban már 20-30 százalékra korlátoznák a nézők számát, míg a legrosszabb esetben zárt kapusak lesznek a meccsek.

A futballszövetség azt mondta, hogy minden várossal közösen két-három forgatókönyvet dolgoznak ki a következő hetekben, és minden város esetében márciusban döntenek arról, hogy melyiket valósítják meg. A döntésben nagy szerepet játszhat majd az, hogy melyik országban milyen szinten áll a vakcinázás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!