Elrontotta a színtévesztők meccsélményét a Liverpool és a Manchester United

2021. január 19. – 10:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több száz panasz érkezett, hogy a csapatok felszerelése miatt a színtévesztők számára élvezhetetlen volt a Liverpool és a Manchester United vasárnapi rangadója a premier League-ben, írja az MTI.

Kathryn Albany-Ward, a színtévesztőket képviselő szervezet ügyvezető igazgatója kedden azt mondta: a színtévesztéssel küzdők számára zavaró volt, hogy a Liverpool piros, míg a Manchester United mélyzöld/szürke felszerelésben játszott.

„Ez elég gyakran megtörténik, de most kaptuk messze a legtöbb, több száz bejelentést. Ez súlyos probléma minden tizenkettedik embert érint” -mondta Albany-Ward, aki hozzátette, hogy például az Egyesült Államokban a korábbi rengeteg panasz miatt különös figyelmet fordítanak az eltérő színű mezekre.

Bruno Fernandes és Thiago párharca 2021. január 17-én – Fotó: MICHAEL REGAN / POOL / AFP
Bruno Fernandes és Thiago párharca 2021. január 17-én – Fotó: MICHAEL REGAN / POOL / AFP

„A Premier League is cselekszik az ügyben, figyelmezteti a klubokat, tudom, mert kapcsolatban voltam velük. A United figyelmét is felhívták erre, a manchesteriek mezválasztása ennek ellenére sem volt megfelelő” – mondta.

A címvédő Liverpool és a listavezető Manchester United találkozója 0-0-s döntetlennel zárult. A labdát 66 százalékban a Liverpool birtokolta, és 17-szer lőttek kapura, szemben a United 8 próbálkozásával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!