Őrült meccsen nyerte meg az Athletic Bilbao a Szuperkupát

2021. január 18. – 00:13

Őrült meccsen nyerte meg az Athletic Bilbao a Szuperkupát
Forrás: REUTERS/Marcelo Del Pozo

Másolás

Vágólapra másolva

Fordulatos meccsen, hosszabbítás után 3-2-re győzte le az Athlletic Bilbao az FC Barcelonát a spanyol labdarúgó Szuperkupa vasárnapi döntőjében. A végjátékban Messit kiállították egy csúnya lerántás miatt, így az argentin klasszis Barcás karrierje első piros lapját kapta meg a vasárnap esti meccsen.

A sevillai döntő első negyven perce nem sikerült túl eseménydúsra, de a félidő utolsó perceiben rendesen rákapcsoltak a csapatok, előbb Griezmann talált be, aztán Oscar de Marcos szépített két perccel később. A második félidőben aztán bő tíz perc után kis híján a vezetést is megszerezte a Bilbao, de a videózás alapján Raúl Garcia lesről talált be, így maradt az 1-1.

Érvényes gólra egészen a 77. percig kellett várni, ekkor megint Griezmann volt eredményes, ám hiába érezhették azt a katalánok, hogy megvan a meccs, a 90. percben Asier Villalibre hosszabbításra mentette a meccset. A ráadásban aztán nem kellett sokat várni a meglepetésre, a Bilbao első góljánál gólpasszt adó Inaki Williams ugyanis hatalmas gólt tekert a Barca kapujába, ezzel pedig rögtön a Bilbaónak állt a zászló.

A Barca nem meglepő módon egyre elkeseredettebben próbált rohamozni, de nem tudtak betalálni, a frusztrációjuk pedig végül Lionel Messiben csúcsosodott ki. Az argentin klasszis a katalánok egyik támadása közben passzolta tovább a labdát, majd elemi erővel vágta földhöz a védőjét, hogy csatlakozhasson a társaihoz.

A játékvezető egy piros lappal díjazta a megmozdulást, Messi ezzel élete első piros lapját kapta meg a Barcelona színeiben. Az argentinnek ezzel egy 753 meccs óta tartó sorozata szakadt meg a csapatnál.

A Szuperkupáért az előző bajnoki szezon két legjobbja, a Real Madrid és a Barcelona, valamint a Király Kupa két döntőse, a Real Sociedad és az Athletic Bilbao szállhatott harcba. Utóbbi két együttes a koronavírus-járvány miatt egyelőre nem tudta lejátszani a kupafinálét.Az előző idényben Szaúd-Arábiában rendezték a spanyol Szuperkupát, ahol a Real Madrid nyert. Amint lehetséges, a torna visszatér majd a közel-keleti országba, amely három évre szóló szerződést kötött a rendezésről a spanyolokkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!