Nézők előtt rendezik a FIFA-klub-vb-t Katarban

2021. január 18. – 16:17

Másolás

Vágólapra másolva

Nézők előtt rendezik meg a FIFA-klubvilágbajnokság mérkőzéseit február 4. és 11. között Katarban. A jegyértékesítés hétfőn már el is kezdődött a FIFA hivatalos oldalán, a legolcsóbb jegyek 10 katari riálba, nagyjából 820 forintba kerülnek, de csak korlátozottan hozzáférhetőek.

A FIFA tavaly novemberben jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt az általában decemberben rendezett tornát 2021 februárjára halasztja el. Ez lesz a 17. klubvilágbajnokság, amelyen a házigazdát képviselő katari bajnok Al-Duhail mellett

  • az európai Bajnokok Ligája győztese, a Bayern München (német),
  • az ázsiai BL-győztes Ulszan Hyundai (dél-koreai),
  • az afrikai BL-győztes Al Ahly (egyiptomi),
  • és a CONCACAF-bajnokok ligája győztes Tigres UANL (mexikói)

szereplése már biztos. Az óceániai Bajnokok Ligája 2020-as szezonját a járvány miatt nem fejezték be. A lefújáskor legjobban álló Auckland City ugyan képviselhette volna a térséget a tornán, ám a klub múlt pénteken bejelentette, hogy az új-zélandi karanténszabályok miatt lemondják a részvételt a klub-vb-n.

Az utolsó kiadó hely sorsa még nem dőlt el, a dél-amerikai Libertadores-kupában január 30-án brazil házidöntőt rendeznek, ahol az is eldől, hogy a Palmeiras vagy a Santos utazhat Dohába.

Az Education City Stadium 2020. április 29-én, Katarban – Fotó: QATAR’S SUPREME COMMITTEE FOR DELIVERY AND LEGACY / AFP
Az Education City Stadium 2020. április 29-én, Katarban – Fotó: QATAR’S SUPREME COMMITTEE FOR DELIVERY AND LEGACY / AFP

A FIFA azt írja, hogy a klub-vb-n szigorú biztonsági COVID-intézkedéseket fognak bevezetni. Csak katari útlevéllel rendelkezők, a többi Öböl-menti országban élők, valamint a kivételes beutazási engedéllyel rendelkezők léphetnek be Katarba. A meccsekre csak negatív koronavírusteszttel, vagy az oltást igazoló dokumentummal lehet kimenni. A stadionokban és környékükön kötelező lesz maszkot viselni, a belépés előtt testhőmérsékletet mérnek, valamint be kell mutatni az Ehteraz nevű víruskövető applikáció állapotát is.

Katarnak ez a klub-vb egyfajta főpróba lesz a 2022-es téli világbajnokság előtt, a mostani meccseket a dohai Ahmed bin Ali-stadionban és az Education Cityre keresztelt arénában rendezik. A Libertadores-kupa győztese február 7-én, a Bayern München február 8-án játssza az elődöntőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!