Győzelemmel mutatkozott be új csapatában James Harden

2021. január 17. – 12:14

Másolás

Vágólapra másolva

James Harden győztes mérkőzésen mutatkozott be új csapatában, a Brooklyn Nets hétpontos különbséggel győzte le az Orlando Magicet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szombati játéknapján – írja az MTI.

A négy csapatot, hét játékost és számos jövőbeli draftjogot megmozgató Harden-ügyletről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben is. A csere érdekes helyzetet teremtett, mert a korábbi csapatában, a Houston Rocketsben elégedetlen Harden újra egy csapatba került Kevin Duranttal, és Kyrie Irvinggel kiegészülve a liga egyik legerősebb trióját alkotják papíron, de a három játékos nehéz természete miatt kérdéses, hogy mennyire lehet sikeres az új felállás, miközben a Nets egy évtizeden belül már másodszor cseréli el a jövőjét azzal, hogy a türelmes építkezés helyett mindenét odaadja néhány szupersztárért.

A 31 éves Harden első meccse ugyanakkor biztató jel: fantasztikus teljesítménnyel vette ki a részét a győzelemből, 32 ponttal, 12 lepattanóval és 14 gólpasszal tripa-duplát ért el. Kevin Durant, akivel 2009 és 2012 között csapattársak voltak az Oklahoma City Thundernél, 42 pontig jutott. „Hihetetlen volt. Eleinte úgy éreztem, túljátsszuk a helyzeteket, hogy mindenki kényelmesen érezze magát az új felállásban. Aztán felvette a saját stílusát, és pontszerzésre törekedett. Ez megnyitotta az egész játékot mindannyiunk számára” – mondta Durant.

A 2018-ban a legértékesebb játékosnak választott Harden korábbi együttese, a Houston Rockets kikapott a San Antonio Spurs vendégeként, de Rodions Kurucs kivételével egyelőre a megszerzett új játékosait nem tudta bevetni, ráadásul betegség miatt nélkülözte legjobbját, John Wallt is. A tavaly nagydöntős Miami Heat továbbra is szenved, sorozatban negyedik vereségét elszenvedve 4-7-re rontotta győzelmi mérlegét. A Jimmy Butlert nélkülöző floridaiak ezúttal hazai pályán 20 ponttal kaptak ki a Detroit Pistons csapatától.

Eredmények:

  • Miami Heat-Detroit Pistons 100-120
  • Toronto Raptors-Charlotte Hornets 116-113
  • Portland TrailBlazers-Atlanta Hawks 112 – 106
  • Memphis Grizzlies-Philadelphia 76ers 106-104
  • Brooklyn Nets-Orlando Magic 122-115
  • San Antonio Spurs-Houston Rockets 103-91
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!