A taorendszer miatt Bugyin építtet uszodát az óbudai vízilabda-egyesület

2021. január 13. – 09:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Óbudán vízilabda-utánpótlás egyesületet működtető Oázis Sport Nonprofit Kft. a bő 50 kilométerre lévő Bugyin építtet sportuszodát két és fél milliárd forintból, írja a G7.

A kft. 1,8 milliárd forintnyi közpénzt igényelt a beruházásra, a többit önerőből fedezik. A különösnek tűnő helyszínválasztást azzal indokolták, hogy:

„Bugyi a dél-pesti és budai kerületekből fél óra alatt elérhető, így a gyermekek busszal történő szállítása sem róna elviselhetetlen terhet az itt vízfelületet bérlő egyesületekre. A város sportbarát szemléletmódja és az új városvezetés támogatása megteremti a beruházás megvalósításához szükséges alapot.”

A nagyközség öt évvel ezelőtti településfejlesztési koncepciójához végezett felmérés szerint a helyiek leginkább egy uszodára vágynak a településen. Ennek megvalósulásához viszont tao kell, a taóhoz pedig egy sportegyesületre van szükség, ami Bugyin nincs. Így találhatott egymásra Bugyi és az Oázis Sport, aminek pedig több vízfelületre van szüksége. Bár 2017-re felépült a Duna Aréna, a vizes sportágak képviselői továbbra is arra panaszkodnak, hogy kevés az uszoda a fővárosban.

Bugyi korábbi polgármestere, Somogyi Béla mondta azt a leendő uszodáról, hogy „amennyiben beleteszik a vízilabdasportot, akkor taopályázattal támogatható lehet a megépítése, amiből 30 százalék önrészt az önkormányzat, 70 százalékát taopályázat segítéségével lehetne kivitelezni”.

Az Oázis korábban próbált uszodát építtetni a III. kerületben, a szükséges taoforrások egy részét meg is szerezték, de a projektből nem lett semmi. Ábrahám István, a kft. ügyvezető tulajdonosa azt mondta, abban bízik, hogy már az idén elkezdődhet a kivitelezés, 2022-re pedig elkészülhet az új uszoda Bugyin.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!