Egy héttel később, Bahreinben rajtol az F1-szezon

2021. január 12. – 10:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Forma-1 vezetősége kedden reggel változtatásokat jelentett be a 2021-es szezon naptárával kapcsolatban. Hivatalossá vált, hogy koronavírus-járvány és az Ausztráliában jelenleg érvényben lévő szabályozások miatt Melbourne helyett Bahrein ad majd otthont az idénnyitó futamnak.

25 év után az idei lesz mindössze a harmadik év, hogy nem Melbourne-ben veszi kezdetét a szezon. A bahreini nagydíj időpontja nem változik, ami azt jelenti, hogy az idei szezon az eredetileg bejelentettnél egy héttel később, március 28-án kezdődik majd.

Az ausztrál nagydíjnak azonban nem kell búcsút intenünk idénre, a melbourne-i futamot ugyanis nem törlik, hanem csak elhalasztják. A változtatások értelmében a 21. verseny lesz majd a naptárban. November 21-én rendezik majd, két héttel a brazil nagydíj után, a Szaúd-arábiai és a szezonzáró abu-dzabi nagydíj előtt.

Hogy az ausztrál nagydíjnak helyet szoríthassanak, az F1 vezetősége egy héttel előbbre hozta az interlagosi futamot, a Szaúd-arábiai és az abu-dzabi versenyt pedig egy héttel későbbre tolta. Az idény így december 12-én zárul majd.

Kikerült viszont a naptárból a kínai nagydíj (szintén a világjárvány miatt), mely helyére Imola ugrik be. Az imolai nagydíjhétvége lesz így a második a naptárban, a futamot április 18-án rendezik majd. Az F1 közleménye szerint jelenleg is zajlanak a tárgyalások a kínai nagydíj promóterével, illetve a kínai hatóságokkal arról, hogy mikor lehetne megrendezni a futamot később a szezon folyamán.

A keddi bejelentés azt jelenti, hogy már csak egy szabad dátum (május 2.) maradt a 2021-es naptárban. Ezen a vasárnapon eredetileg a vietnámi nagydíjat tartották volna, azonban azt helyi politikai okok miatt le kellett fújni, már az eredeti, november 10-én kiadott naptárban sem szerepelt. Sajtóértesülések szerint a portugáliai Portimao ugorhat majd be az üresen maradt hétvégére.

A magyar nagydíj időpontja nem változott, a mogyoródi futamot augusztus 1-én rendezik majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!