Halasztást kértek a kínai F1-nagydíj szervezői

2021. január 10. – 11:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Forma-1-es Kínai Nagydíj szervezői a koronavírus-járvány miatt halasztást kértek az autós gyorsasági világbajnokság vezetőitől. A Juss Event cégvezetője, Jipin Jang szerint rendkívül bizonytalan, hogy áprilisban sor kerülhet-e a kínai futamra.

A kínai szervezők szinte heti rendszerességgel tárgyaltak az illetékesekkel, mióta az idei versenynaptárt nyilvánosságra hozták. Mostanra pedig „már benyújtottuk a hivatalos kérelmünket. Az a célunk, hogy az év második felére cserélhessük a dátumot” – nyilatkozta Jipin Jang.

Ha a sanghaji városvezetés az összes nemzetközi eseményt az év második felére ütemezi át, az meghaladja a város kapacitását, és abban az esetben kétségessé válik az idei Kínai Nagydíj megrendezése, jegyezte meg.

Tavaly csak júliusban, Ausztriában kezdődhetett el a Forma-1-es idény, amely végül 22 helyett csupán 17 futamból állt. Az idei versenynaptár 23 állomást tartalmaz, de Lawrence Stroll, a Forma-1-es Aston Martin-istálló tulajdonosa a héten elárulta, hogy márciusról őszre halasztják az idénynyitónak szánt Ausztrál Nagydíjat, a szezon pedig Bahreinben rajtol majd.

A Magyar Nagydíjra tavaly július 19-én, zárt kapuk mögött került sor a Hungaroringen. Az idei naptárban augusztus 1-jei dátummal szerepel a mogyoródi versenyhétvége. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!