Gulácsiék kikaptak a Dortmundtól, így nem tudták megelőzni a pénteken botló Bayernt

2021. január 9. – 22:20

Másolás

Vágólapra másolva

Hazai pályán 3-1-re kikapott az RB Leipzig a Borussia Dortmundtól, így hiába kapott ki a Bayern München korábban, a lipcseiek nem tudták átvenni a vezetést a Bundesligában. A Lipcse Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal állt fel, Szoboszlai Dominik bemutatkozása viszont még várat magára.

A Bayern pénteken kapott ki váratlanul a Mönchengladbachtól, így esélye volt arra a Lipcsének, hogy egy győzelem esetén átvegye a vezetést. A Dortmundnak sem volt tét nélküli a meccs, hiszen ha győznek, akkor öt pontra faragják a hátrányukat a listavezetővel, és hárommal a Lipcsével szemben.

Hiába támadott mindkét csapat, helyzetek alig alakultak ki, így szerzett gól nélkül mentek a csapatok az öltözőkbe félidőben. A második felvonásra a Dortmund megerősödött, átvették a meccs irányítását, és Gulácsi bravúrjaira is szükség volt, hogy ne kapjanak hamar gólt. Végül az 55. percben tört meg a jég, amikor az angol Jadon Sancho betalált, majd később gólpasszt adott Erling Haalandnak is, aki a meccs végefelé megduplázta a góljai számát. Így hiába szépített a 90. percben a Lipcse, ez csak szépségtapasznak volt jó, nyert a Dortmund.

Sancho egyébként ezen a meccsen rekordot is döntött. Ő lett minden idők legfiatalabb Bundesliga-játékosa, aki 32 gólt szerzett a bajnokságban. A 20 éves játékosnak ehhez mindössze 91 meccsre volt szüksége. Egy másik 20 éves, Haaland is rekordot döntött, ugyanis arra még nem volt példa, hogy valaki 25 meccsen 25 gólt lőjön a bajnokságban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!