A Fehérvár vezeti az osztrák jégkorongligát

2021. január 9. – 22:52

Másolás

Vágólapra másolva

A lejátszott mérkőzések száma miatt valószínűleg csak átmenetileg, de jelenleg a Hydro Fehérvár AV19 vezeti az osztrák jégkorongligát, miután legyőzték az addigi első helyezett olasz Bolzanót idegenben.

Az egygólos mérkőzés előtt a két csapat ugyanannyi ponttal állt a tabellán, bár a Bolzano hattal kevesebb mérkőzést játszott eddig, mint a Fehérvár. Ettől függetlenül a magyarok Bartalis István 33. percben szerzett góljával nyertek, és átvették a vezetést a tabellán.

A Fehérvár egyébként óriási formában van, az elmúlt egy hónapban 15-ből 13 meccset megnyertek, és már 65 pontot szereztek. Tavaly 40 meccsen sikerült 51 pontot összegyűjteni, ami a 9. helyhez volt elég, most ennél sokkal jobban állnak, és még nincs vége a szezonnak.

Az más kérdés, hogy a jó pozíció megtartásához nem csak az kell, hogy a Fehérvár megnyerje a következő mérkőzéseit, hanem az is, hogy a riválisok veszítsenek. A bécsiek például négy meccsel játszottak kevesebbet, és a harmadik helyen állnak, a negyedik Klagenfurt öt lejátszott meccsel van lemaradva, az ötödik Salzburg pedig nyolc (!) alkalommal játszott kevesebbszer eddig, mint a Fehérvár.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!