Pelé tagadja, hogy átírta volna Instagram-oldalát, mert Ronaldo több gólt rúgott, mint ő

2021. január 7. – 10:26

Másolás

Vágólapra másolva

A háromszoros világbajnok futballista Pelé tagadja, hogy átírta volna Instagram-profilját azok után, hogy Cristiano Ronaldo megelőzte a góllövőlistán.

Pelé Instagram profilján az szerepel, hogy 1283 gólt szerzett, és ezzel ő minden idők legjobb góllövője. A statisztikusok viszont ennél jóval kevesebbre teszik a brazil csatár góljainak számát, szerintük 1956 és 1977 között a brazil válogatottban és a Santosban 757 gólt jegyzett. Persze ez sem kevés, de már Cristiano Ronaldo is elért ennyit, hétvégén az Udinese ellen lőtte meg 757. és 758. gólját a most a Juventusban játszó csatár. Lionel Messi pedig karácsony előtt szárnyalta túl Pelét az ugyanabban a klubban szerzett gólok számában. Pelé a Santosban 643-at jegyzett, Messi pedig december 22-én érte el a 644-et.

Pelé egy tavalyi online bejelentkezésénFotó: Joe Fraga/AFP
Pelé egy tavalyi online bejelentkezésénFotó: Joe Fraga/AFP

A Santos azonban más számot tud, még egy közleményt is kiadott a klub, hogy Pelé 1091 gólt lőtt náluk.

A számháború mellett több újság is megtalálta Pelét, hogy miután leelőzte Ronaldo, átírta az Instagram-profilját.

„A sajtó azzal vádolt, hogy megváltoztattam az Instagramban az életrajzi adatot, hogy beárnyékoljam ezeket a nagy sztárokat, akik megdöntötték a rekordjaimat. Az életrajzi szöveg azóta ugyanaz, mióta csatlakoztam a platformhoz” – írta Twitteren a nyolcvanéves Pelé.

Pelé számai ellenére a nemzetközi szövetségnél a cseh Josef Bican vezeti a góllövőlistát, ő 1931 és 1955 között 805-ször találta kapuba hivatalos meccsen.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!