A Fradi edzője több mint egymilliárd forintot kereshetett a BL-csoportkörös szerepléssel

2021. január 5. – 23:25

Másolás

Vágólapra másolva

A Ferencvárost a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezető ukrán vezetőedző, Szerhij Rebrov a klub BL-szerepléséért járó pénzdíj 20 százalékát, vagyis több mint egymilliárd forintot kapott prémiumként, írja a Nemzeti Sport az ukrán sport.ua oldalra hivatkozva.

Ezt az információt erősítheti Orosz Pál, a klub vezérigazgatójának őszi nyilatkozata, amikor azt mondta a Nemzeti Sportnak, hogy „az az elvünk, hogy akinek szerepe van a pénz megkeresésében, az kapjon is belőle.” A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor az edző 2018-as szerződtetésekor pedig arról beszélt, hogy „Ami az első fizetési igénye volt, annyit mi nem tudunk adni. A második ajánlat már az volt, mi lenne akkor, ha a BL- vagy El-főtáblás szereplés esetén kapna kiemelkedő prémiumot. Mi erre mondtuk, hogy rendben! Ha sikerül, akkor nagyon sokat fog keresni – de akkor keressen is.”

Az ukrán edző irányításával a Fradi két szezonnal később elérte a BL-csoportkört, amire a szurkolóik már 1995 óta vártak. A Ferencváros a csoportkörben egy döntetlennel és öt vereséggel a negyedik helyen végzett a Juventus, a Barcelona és a Dinamo Kijev mögött. A BL-meneteléssel több mint 15 millió eurót kerestek, ennek a 20 százaléka, vagyis több mint egymilliárd forint illethette az edzőt.

A sport.ua azt is írja, hogy, Rebrov már „kinőtte” a Ferencvárost, ezért elképzelhetőnek tartják, hogy a következő szezonban már egy erősebb bajnokságban fog dolgozni. Az FTC nem reagált a sajtóhírre.

A Telex legfrissebb híreit itt találja >>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!