Dárdai Pál legidősebb fia Magyarországra igazolt, a Fehérvár játékosa lett

2021. január 5. – 20:13

Másolás

Vágólapra másolva

A MOL Fehérvár FC-ben folytatja pályafutását Dárdai Palkó, a korábbi magyar válogatott futballista és szövetségi kapitány Dárdai Pál legidősebb fia, írja az MTI.

A Hertha BSC-től érkező 21 éves Dárdai Palkó azt nyilatkozta a Fehérvár honlapjának, hogy édesapja sosem szólt bele a pályafutásába, és most sem tette, az ő döntése volt, hogy Székesfehérvárra igazolt. Korábban a német U18-as, U19-es és U20-as válogatottban is pályára lépett, és a 2017/18-as szezonban, amikor Dárdai Pál volt a Hertha vezetőedzője, akkor a Bundesligában is bemutatkozhatott. Összesen 12 mérkőzésen szerepelt a Hertha első csapatában. Az elmúlt fél évben a tartalékcsapatban, a német negyedosztályban játszott.

„Ausztriából és Hollandiából is voltak ajánlataim, de a Vidiben szerettem volna folytatni a karrieremet. Tisztában vagyok azzal, hogy elsősorban édesapám miatt lesz komoly hírértéke ennek az átigazolásnak. Ugyan van körülbelül 135 percem a Bundesligában, amire persze nagyon büszke vagyok, de fontos, hogy helyén kezeljem a dolgokat. Immár azért dolgozom minden nap, hogy bekerüljek a csapatba, és ne a nevemmel, hanem a játékommal hívjam fel magamra a szurkolók figyelmét” – mondta Dárdai Palkó, aki gólokkal, gólpasszokkal szeretné segíteni új csapatát, és nagyon fontos számára a minél több játéklehetőség.

„Nyilván az nem hangzana hitelesen, hogy gyerekkorom óta Vidi-szurkoló vagyok, viszont jól ismerem a klubot, apuval többször is jártam a régi Sóstói Stadionban, de már itt, az új MOL Aréna Sóstóban is volt szerencsém Vidi-meccset látni. Mindig is szimpatikus klubnak tartottam a Vidit, örülök, hogy itt folytathatom a pályafutásomat” – mondta Dárdai Palkó, aki ballábas játékosként főleg a jobb szélen szeret játszani.

Az átigazolással kapcsolatban megszólaltatták édesapját, Dárdai Pált is. Ő is azt mondta, a Fehérvárra való igazolás a fia ötlete volt, ő ebbe nem szólt bele. „Sok helyről volt megkeresése, például Hollandiából is és mivel szerintem neki nagyon fekszik a holland stílus, ezért ha a véleményemre lett volna kíváncsi, akkor talán ezt a holland vonalat ajánlottam volna neki” – mondta.

„Palkó az egyik legjobb futball-iskolát járta végig és már a Bundesligában is bemutatkozott. Komoly hagyományokkal rendelkező, igazi futballcsaládból származik. Fiatal kora ellenére biztosan megfelelő versenyhelyzetet tud teremteni a csapaton belül, ráadásul ballábas, pontrúgó játékosról van szó” – nyilatkozta róla Kovács Zoltán sportigazgató.

A Telex legfrissebb híreit itt találja >>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!