Lőw Zsolt újra belevághat megnyerni a Bajnokok Ligáját

2021. január 2. – 08:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fél évig még Franciaországban marad Lőw Zsolt, a Paris SG másodedzője, akit Thomas Tuchellel együtt a két ünnep között menesztettek. A Nemzeti Sportnak adott interjúban a magyar szakember arról beszélt, hogy nem akarja felbolydítani a család életét, célja, hogy két nagyobb lánya ott fejezhesse be az iskolai évet. Úgy érzi, egyébként is szüksége van a pihenésre, mert kemény időszakon van túl.

Az elbocsátáson még nem tette magát túl, de napról napra jobban van, és összességében gyönyörűnek tartja a klubnál töltött két és fél évet, amikor bajnoki címeket szereztek, és BL-döntőt játszottak. Azt mondja, a tulajdonossal, Nasszer al-Kelaifival nem volt konfliktusuk, a sportigazgató Leonardóval viszont annál több. A klubtól tisztelettel és barátsággal váltak el.

Lőw három utat tart reálisnak az edzői pályafutásában:

  • Thomas Tuchellel újra nekifutnak, hogy valamelyik nagy klubbal feljussanak a klubfutball csúcsára, azaz megnyerjék a Bajnokok Ligáját. (A lap újságírójának kérdéséből kiderült, hogy az Arsenal, a Chelsea és a Barcelona érdeklődéséről hallani.)
  • Vezetőedzőként vállal munkát. Erre korábban is volt lehetősége Ausztriában és Németországban.
  • Lehet, hogy újra találkozik az útja Ralf Rangnickéval, aki a Salzburgnál 2014-ben elindította őt az edzői pályán, sőt, elképzelhető, hogy Tuchel is velük dolgozna. Rangnick most csapat nélküli, sokáig úgy volt, hogy a Milant veszi át.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!