Leállítaná a bajnokságot az angol válogatott korábbi edzője az egyre több fertőzött miatt

2020. december 30. – 13:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A West Bromwich Albion két hete kinevezett új vezetőedzője, a 66 éves Sam Allardyce két hétre felfüggesztené az angol futballbajnokságot a Nagy-Britanniában ismét jobban terjedő koronavírus-járvány miatt, ami a Premier League-et is egyre inkább érinti, írja a BBC.

Kedden 18 új fertőzöttet jelentettek az első osztály klubjaitól, a Fulhamnél többen is elkapták a vírust, így kérdéses, hogy mi lesz a szerdai, Tottenham elleni meccsük sorsa. Frissítés: ezt a mérkőzést is halasztották, azt még nem tudni, hogy mikor pótolják a meccset, írja az MTI a Tottenham közleménye alapján.

Hétfőn a Manchester City-Everton-meccset már elhalasztották a sok fertőzött miatt. Az utolsó, 20. helyen álló Sheffield United is megerősítette, hogy több fertőzöttet is találtak a klubnál, őket elkülönítették, így kedden le tudták játszani a Burnley elleni bajnokijukat.

„Nagyon aggódom magamért és általánosan a futballért. A biztonság most mindennél fontosabb. Azt hallottam a hírekben, hogy az új variáns gyorsabban terjed, ezért az egyetlen helyes döntés, ha szünetet tartunk. 66 éves vagyok, mindent jobban szeretnék, mint elkapni a koronavírust” – mondta Allardyce, az angol válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Sam Allardyce 2020. december 29-én, a West Brom-Leeds-meccsen, Birminghamban – Fotó: DAVE ROGERS / POOL / AFP
Sam Allardyce 2020. december 29-én, a West Brom-Leeds-meccsen, Birminghamban – Fotó: DAVE ROGERS / POOL / AFP

„Bármennyire is tesztelnek minket – ezen a héten volt egy pozitívunk –, úgy tűnik, a vírus terjed. Bármennyire is próbálkozunk, hogy maszkot viseljünk és gyakran mossunk kezet, még mindig sok fertőzött az országban. Ha a bajnokság leállítása segít, akkor tegyük meg, és hagyjuk, hogy az idény egy kicsit tovább tartson.”

Ralph Hasenhüttl, a Southampton osztrák edzője csak otthonából követhette csapata keddi, West Ham elleni meccsét, mert az egyik családtagja is megbetegedett. Az angol harmadosztályban (League One) a 12 keddi meccsből hetet halasztottak el a fertőzött csapattagok miatt. Az Oxford United edzője, Karl Robinson azt mondta a BBC-nek, hogy több klub is hanyagul kezeli a helyzetet. „Azt hiszem, vannak olyan klubok, amelyeknél egyszerre túl sok játékos használja az edzőtermet” – mondta.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!