Öt év után először jött össze a tökéletes, kilencnyilas sorozat a darts-vb-n

2020. december 29. – 16:40

Másolás

Vágólapra másolva

James Wade egy tökéletes, kilencnyilas leget dobott a darts-világbajnokságon, amire utoljára öt évvel ezelőtti vb-n volt példa a londoni Alexander Palace-ban.

A hetedik helyen kiemelt Wade Stephen Buntinggal került össze a világbajnokság harmadik körében. Erősen is kezdett, elvitte az első két szettet, de Bunting erőre kapott, és kiegyenlített, majd a harmadik szettben is ő vitte el az első leget.

A következő legben Wade viszont a legjobbját hozta, 501-ről a lehető legkevesebb, kilenc nyílból ment le nullára. Az első körben három tripla húszat dobott, majd a másodikban is így hozta össze a 180-at, amikor harmadszorra jött tripla hússzal kezdett, utána a tripla 19-esbe is beletalált, majd kiszállt a dupla 12-vel.

Normál helyzetben felrobbant volna az Alexandre Palace a tomboló nézőktől, de a járványhelyzet miatt most üres csarnokban zajlik a darts-vb is, Wade így csak az ellenfelével összeöklözve ünnepelhetett.

A PDC világbajnokság történetében eddig összesen tízszer csinálták meg a kilencnyilas leget, legutoljára öt évvel ezelőtt sikerült megdobni. Raymond van Barneveld és Adrian Lewis kétszer-kétszer dobott kilencnyilast a vb-n, rajtuk kívül még Kyle Andersonnak, Gary Andersonnak, Michael van Gerwennek, Terry Jenkinsnek és Dean Winstanley-nek jött össze a tökéletes leg.

Wade túlzottan nem örülhetett most a kilencnyilasnak, mert Bunting jóval összeszedettebb maradt, és 4-2-re megnyerte a párharcot.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!