Roger Federer nem indul az Australian Openen

2020. december 28. – 09:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Roger Federer nem indul a következő Grand Slam-tenisztornán, az Australian Openen. A 39 éves svájci teniszező menedzsere, Tony Godsick azt mondta, hogy Federer a térdsérüléséből még nem épült fel teljesen, és nincs olyan állapotban, hogy részt tudjon venni a február 8-án kezdődő tornán, írja a Reuters.

A svájci teniszező 1999 óta egyetlen Australian Opent sem hagyott ki, a melbourne-i tornát összesen hatszor nyerte meg, legutóbb 2018-ben. Federer idén elődöntős volt Melbourne-ben, ahol a későbbi győztes Novak Djokovićtól kapott ki. Ezután kétszer is megműtötték a térdét, így kihagyta a járvány miatt elhalasztott US Opent és Roland Garrost is.

„Roger úgy döntött, hogy nem játszik a 2021-es Australian Openen. Az elmúlt hónapokban sokat javult a térde és az erőnléte, azonban a csapatával folytatott megbeszélés után úgy döntött, hosszú távon az a legjobb döntés, ha csak az Australian Open után tér vissza a versenyzéshez” – mondta Godsick, aki szerint február végétől akarják felépíteni Federer jövő évi versenynaptárát.

A 2021-es Australian Open a szokásosnál kicsit később, február 8-án kezdődik majd, mivel a járvány miatt szigorúbba utazási szabályokat vezettek be Ausztráliában. A férfi egyes döntőjét február 21-én rendezik.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!