Mick Schumacher: Nem zavar, ha összehasonlítanak édesapámmal

2020. december 27. – 20:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Forma-2 világbajnoka, Mick Schumacher a Bild am Sonntagnak adott interjút. A 21 éves pilóta 215 pontot gyűjtött, ezzel 14-et vert a másodikra, ám ennél fontosabb, hogy teljesítményével kiérdemelte, hogy jövőre a Haas színeiben bemutatkozhasson a Forma-1-ben. A szezon jövőre is Ausztráliában indul, éppen Mick Schumacher születésnapján, emiatt biztosan tele lesz érzelemmel az a hétvége, mondta a lapnak.

Édesapjáról, a hétszeres világbajnok Michaelről is beszélt. „Rendben van, egyáltalán nem zavar, amikor kérdéseket kapok róla, amikor össze akarnak hasonlítani vele. Ettől még a saját utamat kell járnom, és nekem édesapám lesz a valaha volt legjobb ebben a sportban, miért akarnék elszakadni tőle?”

Édesanyja, Corinna jelenti most azt a személyt az életében, akit mindig elsőként hív fel a versenyek után, egyben a legjobb tanácsadónak nevezte. Édesanyja is nagyon hitt abban, hogy édesapja után ő is ott lehet majd a Forma-1-ben a legjobbak közt, és most megcsinálta. Sebastian Vettel is segíti majd az előmenetelét.

Mick Schumacher jövőre egy Haast vezet a Forma-1-ben Fotó: AFP/Sven Simon
Mick Schumacher jövőre egy Haast vezet a Forma-1-ben Fotó: AFP/Sven Simon

Az idén 51 éves Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet az Alpokban, életmentő agyműtéteket végeztek el rajta, jelenlegi állapotáról keveset tudni.

A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!