Benedek Tibort választották a XXI. század legjobb vízilabdázójának

2020. december 27. – 10:13

frissítve

Benedek Tibort választották a XXI. század legjobb vízilabdázójának
Fotó: Benedek Tibor 2018. július 31-én a Duna Arénában – Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Szakírók és a szurkolók szavazatai alapján Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót választotta a XXI. század legjobb férfi sportolójának a Total Waterpolo nevű vízilabdás oldal. A nőknél a kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok Maggie Steffens kapta a legtöbb szavazatot.

A vlv.hu azt írja, hogy a 40 zsűritag voksa és több mint 50 ezer közönségszavazat alapján alakult ki a sorrend. A játékosok az egyes szakértői voksok és a közönségszavazások eredménye után pontszámokat kaptak, és a háromszoros olimpiai bajnok Benedek toronymagasan – 48 ponttal – végzett az élen.

Benedeken kívül az első ötben még két magyar, a szintén háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás és Varga Dénes szerepel. Rajtuk kívül két szerb klasszis, Filip Filipovic és Vladimir Vujasinovic, egy horvát, Josip Pavic, valamint a spanyolok kubai származású centere, Ivan Perez szerepel még a listán.

Benedek Tibor idén júniusban, 47 évesen halt meg. A világ egyik legjobb balkezes vízilabdázója volt, 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is nyert olimpiai bajnoki címet. 2003-ban világbajnok lett Barcelonában, tíz év múlva ugyancsak a katalán városban lett újra vb-győztes, de akkor már a válogatott szövetségi kapitányaként.

Legfrissebb híreinket itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!