Karácsonyi csoda: egy meccsen 6 touchdownt szerzett az NFL-es

2020. december 26. – 08:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Brutális teljesítménnyel rukkolt elő Alvin Kamara, a New Orleans Saints sztárja az NFL 16., az alapszakasz szempontjából utolsó előtti fordulójában: az elkapásban is jeleskedő futójátékos NFL-csúcsbeállítást jelentő hat touchdownt szerzett a Minnesota Vikings elleni mérkőzésen.

Kamara most ráadásul inkább csak a futójátékát villantotta meg, mind a 6 touchdownt futásból szerezte ugyanis. A szeptemberben ötéves, 75 millió dolláros szerződést aláíró Kamara egészen döbbenetes hatékonysággal játszott, a 6 touchdownja ugyanis 22 futókísérletből jött, ezekkel összesen pedig 155 yardot szerzett.

Ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a hazai pályán játszó Saints 52–33-ra legyőzze a Vikings csapatát, rajta kívül a Saints svájci bicskájának, az irányítóként, elkapóként, futóként és több rúgócsapat tagjaként is bevethető Taysom Hillnek volt még egy futott touchdownja, míg a rúgójátékos Will Lutz egy mezőnygólt értékesített. A súlyos sérülésből, 11-szeres bordatörésből visszatérő irányító, Drew Brees 311 passzolt yarddal és két eladott labdával zárta a meccset, de így is elsőként jutott az NFL-ben 80 ezer passzolt yard fölé.

A helyette is kiválóan játszó Kamara a 6 touchdownnal a rekorderek közé is bekerült:

  • Ernie Nevers 1929-es teljesítménye óta ő az első és egyetlen játékos, aki egy meccset hat futott TD-ig jutott, ez volt egyébként az NFL történetében a leghosszabb ideig egyénileg tartott csúcs,
  • Kamara a negyedik NFL-játékos lett egy meccsen hat TD-vel, utoljára Gale Sayers szerzett ennyit 1965-ben, de ő négyet futva, egyet elkapásból, egyet pedig egy visszahordott puntból.

Eredmény

  • Minnesota Vikings–New Orleans Saints 33–52

Legfrissebb híreinkért kattintson ide >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!