Lemajmozta a szurkolókat a dél-afrikai csapattól egy nap után menesztett belga edző

2020. december 25. – 15:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nap után menesztették a dél-afrikai futballklub belga edzőjét, miután az ország futballszövetsége és a helyi kormányzat is tiltakozott a kinevezés ellen, mert Luc Eymael idén nyáron a tanzániai Young Africans SC vezetőedzőjeként írástudatlanoknak, hülyéknek, kutyáknak és majmoknak nevezte a szurkolókat, és azóta sem kért bocsánatot – írta az MTI.

A dél-afrikai bajnokság élvonalában szereplő Chippa United szerdán jelentette be a 61 éves edző szerződtetését. A klub azután döntött a megállapodás felbontása mellett, hogy a dél-afrikai futtballszövetség (SAFA) azzal fenyegetőzött, hogy megkéri a belügyminisztert, ne adjon munkavállalási engedélyt Eymaelnek, a nemzetközi szövetséget (FIFA) pedig felszólította, hogy etikai kódexének megsértése miatt indítson vizsgálatot a belga tréner ellen.

Eymael az elmúlt 10 évben kizárólag afrikai csapatokhoz szerződött le, de sehol sem maradt túl sokáig: 10 év alatt 13 klubban fordult meg, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Gabonban, Algériában, Kenyában, Ruandában, Tunéziában, Szudánban, a Dél-afrikai Köztársaságban és Egyiptomban és legutóbb Tanzániában, ahol a 6. helyen átvett Young Africans SC-vel a második helyre futott be.

Kattintson ide a Telex legfrissebb híreiért!

Elmayel játékoskarrierjét kapusként a belga harmad- és negyedosztályban töltötte, egyszer a harmadosztályt is megnyerte csapatával, egy rövid időre a másodosztályban is megfordult hazájában és Hollandiában. 729 mérkőzéssel a háta mögött, 39 évesen kezdte meg edzői pályáját harmad- és ötödosztálybeli csapatoknál, amíg nem kezdett el afrkai csapatoknál edzősködni.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!