Utolsó úszója szerint Shane Tusup mindig padlógázzal nyomja, de van, akinek ez kell

2020. december 20. – 09:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az edző nem egy hajlíthatatlan megmondóember, van, akinek sok, de Holoda Péter kitart mellette.

Amióta Shane Tusup visszatért Magyarország eleinte sok úszót edzett, de ők sorra leléptek. Egyedül Holoda Péter maradt nála, vele készített interjút a Magyar Nemzet.

A korábban az Egyesült Államokban tanuló és úszó fiatal sprinter bízik abban, hogy sokáig lesz Shane Tusup tanítványa, aki szerinte eszméletlenül maximalista, folyton padlógázon pörög.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Mint Holoda mondja,

„ez a stílus egy ideig elviselhető, de el tudom képzelni, hogy egy bizonyos szint után valakinek sok lesz, hogy állandóan száz százalékig hajtják. Én viszont kifejezetten örülök annak, hogy végre valaki nem hagyja, hogy visszavegyek, akinek nem elég a hetven vagy kilencvenöt százalék, hanem a rossz napjaimon is a százat követeli meg.”

Az úszó szerint az edző nem egy véleményét megváltoztatni képtelen megmondóember, ellenkezőleg, folyamatosan kíváncsi a visszajelzésekre, és azok alapján képes változtatni, ha szükséges.

„Lazábban viselkedik és hangosabb természet, mint a legtöbb hazai edző, de azt vettem észre, hogy egyre inkább elfogadják. Talán felnyitott néhány szemet, hogy nem kell visszafogottnak lenni, lehetünk önmagunk.”

A konkrét edzésmódszerekről Holoda Péter elmondta, hogy Tusup szerint az erőt a konditeremben lehet megszerezni, így a magyar edzőkhöz képest kevesebbet úsztatja, ugyanakkor másoknál többet dolgoznak a konditeremben.

Mint a beszélgetésből is kiderül, Holoda ötven gyorson ötödik, száz gyorson hatodik lett a kaposvári országos bajnokságon, ugyanakkor a sportoló nem elégedetlen. Hiszen négy hetet kihagyott a koronavírus miatt, ennek ellenére már jobb időket úszott, mint a legutóbbi versenyeeken.

A fiatal tehetségnek azonban nem lesz könnyű kijutnia a tokiói olimpiára. hiszen többek között Németh Nándorral, Szabó Szebasztiánnal és a gyorssal kacérkodó Milák Kristóffal is meg kell küzdenie, de akár Lobanovszkij Maxim Kozma Dominik és Bohus Richárd is esélyes arra, hogy megszerezze a két legjobb idő valamelyikét, amely az olimpiai induláshoz kell.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!