A Bundesliga-játékos elnézést kér mindenkitől, amiért arcon köpte ellenfelét

2020. december 20. – 10:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Marcus Thuram, a Borussia Mönchengladbach futballistája mindenkitől elnézést kér, amiért arcon köpte ellenfelét a szombati mecccsén.

A Mönchengladbach-Hoffenheim mérkőzés 77. percében Thuram a tizenhatos sarkáról kapura lőtt, ám eközben Stefan Posch ellökte. A két játékos összeszólalkozott, majd Thuram közvetlen közelről arcon köpte Poscht. Frank Willenborg bíró nem látta ezt, de videóbírós visszajátszás után az egyik segítője jelezte, mi történt.

Marcus Thuram és Stefan Posch csatájaFotó: Marius Becker/dpa/AFP
Marcus Thuram és Stefan Posch csatájaFotó: Marius Becker/dpa/AFP

Thuramot ezután kiállították, Posch pedig egy sárga lapot kapott. Thuram ezen kívül hosszú eltiltásra is számíthat. Klubja azonban már vasárnap közölte, hogy egyhavi fizetésmegvonással büntette a játékost, az összeget pedig jótékony célra fordítják.

„Mindenkitől elnézést kérek, Stefan Poschtól, az ellenfeleimtől, a csapattársaimtól, a családomtól és mindenkitől, aki ezt látta” – írta a 23 éves Thuram – a világbajnok Lilian Thuram fia – közösségi oldalán. „Ma valami olyasmi történt, ami nem én vagyok, és soha nem szabadott volna megtörténnie. Természetesen vállalom a tettem következményeit.”

Marco Rose, a Mönchengladbach vezetőedzője már a meccs után bocsánatot kért a klub nevében.

A Hoffenheim 2-1-re megnyerte a mérkőzést, miután a 86. percben kihasználta az emberelőnyét, és megszerezte a győztes gólt.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!