Soha nem látott siker a torna-Eb-n, két arany és egy ezüst egy napon

2020. december 20. – 14:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kovács Zsófia aranyérmet nyert ugrásban és felemáskorláton is a törökországi Mersinben zajló női torna Európa-bajnokságon. Székely Zója egy felemáskorláton szerzett ezüstéremmel járult hozzá a magyar torna történelmi sikeréhez.

A verseny honlapja szerint a Dunaferr SE sportolója már az első sorozat után az élen állt, és az első, 14,350 pontra értékelt gyakorlatát a folytatásban sem tudták felülmúlni a riválisai. Végül 14,050 ponttal lett első, Bácskay Csenge pedig a negyedik helyen végzett (13,650), írta az MTI.

Kovács Zsófia az mersini Európa-bajnokságonFotó: Serkan Avci/AFP
Kovács Zsófia az mersini Európa-bajnokságonFotó: Serkan Avci/AFP

Az ugrás után Kovács felemáskorláton is nyert, és a Magyar Torna Szövetség beszámolója szerint ezzel ő lett a magyar torna első kétszeres női egyéni bajnoka. Az sem fordult elő korábban, hogy egyszerre két magyar tornásznő álljon Eb-dobogón. Székely Zója ezüstjével most ez valósult meg.

A magyar válogatott tagjaként a szombati csapatversenyben bronzérmes Kovács Zsófia a második Európa-bajnoki érmét nyerte egyéniben, 2017-ben Kolozsváron összetettben lett második.

Magyar tornász legutóbb 2018-ban szerzett aranyérmet az Eb-n: Glasgow-ban Dévai Boglárka ugyancsak ugrásban végzett az első helyen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!