Először versenyzett fekete nő a darts-vb-n, Deta Hedman 61 évesen ért oda

2020. december 20. – 09:55

Másolás

Vágólapra másolva

A 61 éves Deta Hedman az első fekete nő, aki kiharcolta a PDC-világbajnokságon való szereplést. Tavaly Fallon Sherrock két férfit legyőzött nőként, az ő nyomdokába viszont nem tudott lépni Hedman.

Deta Hedman szüleivel együtt Jamaicából vándorolt be Angliába az 1970-es években. Dartsozni 1973-ban, 14 évesen egy kocsmában kezdett el, ahol egyik fiútestvérével együtt lógott. A magasabb szintű versenyzésbe 25 évesen kapcsolódott be, a British Darst Organization eseményein ért el sikereket. Hosszú karrierjét többször megszakította, de mindig eredményesen tért vissza. Összesen 215 tornát nyert meg, ezek közül kiemelkedik a nagy presztízsű World Masters, itt kétszer nyert, és háromszor második volt a BDO világbajnokságán. Évekig vezette a World Darts Federation világranglistáját is, amelyen jelenleg is második.

Deta Hedman az első fekete női versenyző a PDC-világbajnokságonFotó: Luke Walker/Getty Images
Deta Hedman az első fekete női versenyző a PDC-világbajnokságonFotó: Luke Walker/Getty Images

A Sötét Pusztító (The Dark Destroyer) becenévvel is futó Hedman idén a PDC nőknek rendezett tornáin szerezte meg a világbajnokságra kiadó két hely egyikét. A vb-n nem sikerült nagyot alakítania, az első körben 3-1-re legyőzte őt Andy Boulton.

A férfiaknál a világelső Michael van Gerwen 3-1-re győzte le Ryan Murrayt. A háromszoros világbajnok, tavalyi második holland az első szettet három 15 nyilas leggel hozta, de skót ellenfele nem jött zavarba, Murray egy 130-as kiszállóval maradt versenyben.

A harmadik szettet, a 113,3-s nyílátlagot dobó Van Gerwen simán hozta. A negyedik újra szoros volt, Murray egyenlíthetett volna, de elrontotta dupla 10-es kiszállóját, így a holland jutott be a harmadik körbe.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!