Idegenben hengerelt a Liverpool, hét gólt lőttek a Crystal Palace-nak

2020. december 19. – 16:33

frissítve

Idegenben hengerelt a Liverpool, hét gólt lőttek a Crystal Palace-nak
Forrás: Adam Davy / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton eldőlt, hogy a Liverpool sorozatban harmadjára is a tabella élén tölti majd a karácsonyt a Premier League-ben, Klopp csapata ugyanis parádés játékkal 7-0–ra verte a Crystal Palace-t az angol bajnokság tizennegyedik fordulójában. Roberto Firmino és a csereként beállt Mohamed Szalah is duplázott, Minamino Takumi pedig megszerezte első gólját a Liverpoolban.

A japán rögtön a harmadik percben megszerezte a vezetést a liverpooli csapatnak, a Crystal Palace pedig hiába ocsúdott fel a korai gól után, és alakított ki helyzeteket, gólt nem tudtak szerezni. A 35. percben aztán Mané növelte meg a vendégek előnyét, szűk tíz perccel később pedig Firmino is lőtt egy gólt, így már lényegében csak az volt a kérdés, hogy mennyivel nyer majd a Liverpool. A második félidőben aztán hamar kiderült, hogy nem marad ez a végeredmény, Henderson az 52. percben belőtte a negyediket, Firmino pedig negyed órával később talált be.

Ekkorra Jürgen Klopp alaposan felforgatta a kezdőjét, egyebek mellett Szalahot is becserélte Mané helyére, az egyiptomi csatár pedig nem is hagyta cserben, a hajrában pár perc alatt két gólt is berámolt. A 84. percben lőtt találataklasszikus megmozdulás volt, miután a védelem elég teret adott neki ahhoz, hogy megtolja a labdát a tizenhatos előtt, óriási gólt tekert ballal a tehetetlen Vicente Guaita kapujába.

Az MTI kiemelte, hogy a futballstatisztikákkal foglalkozó Opta adatai alapján Jürgen Klopp irányítása alatt már másodszor szerzett legalább hat gólt idegenbeli bajnokin a Liverpool, a másik ilyen eset 2016 februárjában történt az Aston Villa ellen, ott 6-0 lett a végeredmény. Ez volt a Crystal Palace legnagyobb különbségű hazai veresége, illetve a Liverpool FC legnagyobb különbségű idegenbeli sikere a Premier League történetében. Mellesleg idén már volt része egy másik hetesben a Liverpoolnak – igaz, akkor ennyi gólt kaptak, és nem szereztek –, október 4-én az Aston Villa intézte el 7-2-re Jürgen Klopp csapatát.

A Manchester City a papírformának megfelelően legyőzte a Southamptont, a meccs egyetlen gólját Raheem Sterling szerezte a 16. percben. Az Arsenal megint kikapott, ezúttal az Everton gyűrte le őket 2-1-re, így már hét meccs óta nyeretlenek, és ez idő alatt csak két pontot szereztek. A Newcastle United és a Fulham 1-1-es döntetlent játszott egymással.

Premier League, 14. forduló:

  • Crystal Palace-FC Liverpool 0-7 (0-3)
  • Southampton-Manchester City 0-1
  • Everton-Arsenal 2-1
  • Newcastle United-Fulham 1-1

vasárnap játsszák:

  • Brighton-Sheffield United 13.00
  • Tottenham Hotspur-Leicester City 15.15
  • Manchester United-Leeds United 17.30
  • West Bromwich Albion-Aston Villa 20.15

hétfőn játsszák:

  • Burnley-Wolverhampton Wanderers 18.30
  • Chelsea-West Ham United 21.00
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!