Haaland tanácsolta Szoboszlainak, viselkedjen úgy, mint egy vezér

2020. december 18. – 10:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Leipzig új szerzeménye, a csütörtökön leigazolt Szoboszlai Dominik felkeltette a német média érdeklődését is.

Szoboszlai Dominik 20 millió euróért szerződött a Salzburgtól az RB Leipzighez. Ha a németek értékesítik, akkor 20 százalék visszakerül a transzferből az osztrák testvérklubhoz. A németek a spanyol Dani Olmóért 21 milliót adtak a Dinamo Zágrábnak, Sörlothért szintén húszat a Crytal Palace-nak, a koreai Hwang Hicsanért 9 millió a Salzburgnak. Könnyen kifizették a játékosok vételárát, hiszen Timo Wernerért 53 millió eurót utalt a Chelsea. Az adatok jól érzékeltetik, hová érkezett meg Szoboszlai.

A Bundesliga hivatalos honlapján is bemutatták, öt fontosabb pontba szedték, mit kell tudni róla. Édesapja, Zsolt, egykor NB I.-es játékos volt Tatabányán, ezért például neki nem volt legója, hanem labdákkal volt körülvéve. Három éves korától foglalkozott vele az apja, aki első edzője is volt a székesfehérvári Főnixben.

Erling Haaland tavaly ilyenkor szerződött a Dortmundba, a kapcsolatot rendszeresen tartják, és fontos tanácsokat is kapott a norvég centertől. Azt mondta neki például, viselkedjen úgy, mint egy vezér. Szoboszlai január kilencedikén a Dortmund ellen mutatkozhat be a Bundesligában, akkor ismét találkozhatnak.

Szoboszlai Haaland hátán ünnepel, most már a Bundesligában futhatnak össze, Fotó: Getty/David Geieregger
Szoboszlai Haaland hátán ünnepel, most már a Bundesligában futhatnak össze, Fotó: Getty/David Geieregger

Kiemelik a szabadrúgásait, sok gólpassz azért került a neve mellé, mert remekül ívelte középre a labdákat. Emellett közvetlenül is veszélyes szabadrúgásokból. Nagy hatással volt rá Marco Rose, aki most a Gladbach edzője, és a legnagyobb esélye neki van arra, hogy a Dortmundnál folytathassa a nyártól. Rose világosította fel a Salzburgnál, hogy amit a másodosztályú Lieferingnél mutatott, az egy magasabb szinten már nem lesz elég, több munka, több futás kell tőle. Nem elég, ha épp csak beesik az edzésekre. Nem tartana itt, ha akkor nem hallgat rá.

„A tehetség isteni áldás, de akarat és alázat nélkül mit sem ér” – ezt a szöveget tetováltatta magára, és akkor látta, hogy mennyire igaza volt a liverpooli Steven Gerrardnak.

A Napoli elleni EL-meccsen jött az áttörés 2019. márciusban, akkor bebizonyította az edzőjének és önmagának is, hogy lehet számítani rá. Az egy fontos meccs volt a karrierjében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!