A magyaroktól nem kapott szavazatot Lionel Messi az Év játékosa választáson

2020. december 18. – 09:14

Másolás

Vágólapra másolva

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Kylian Mbappét tette a nemzetközi szövetség (FIFA) Év játékosa szavazásán az első helyre – jelentette az MTI.

Az olasz szakember tavaly második helyre jelölte a Paris Saint-Germain világbajnok francia támadóját – a holland Frenkie de Jong mögött -, aki végül 2019-ben és idén sem került be a legjobb három közé. Rossi tavaly nem is nevezte a háromba az akkor győztes argentin Lionel Messit, és a FIFA honlapjára feltöltött dokumentumok szerint a Barcelona támadója ezúttal sem szerepelt a listáján. Miként a másik két magyar szavazónál, Szalai Ádámnál, a válogatott csapatkapitányánál, valamint Szeli Mátyásnál, a Nemzeti Sport újságírójánál sem.

Utóbbi kettőnél az idei győztes lengyel Robert Lewandowski végzett elsőként, és eltalálták a második helyezett portugál Cristiano Ronaldót is. Náluk csupán a harmadik helyezett személyében volt eltérés a végső sorrendet illetően. Rossinál Mbappét követte Lewandowski és Cristiano Ronaldo.

Az Év játékosa-díjra Lewandowski kapta a legtöbb szavazatot (52 pont), amellyel megelőzte Cristiano Ronaldo (38) és Lionel Messit (35).

Robert Lewandowski tökéletes szezont zárt, Fotó: AFP
Robert Lewandowski tökéletes szezont zárt, Fotó: AFP

Az edzőknél nagyon szoros versenyben nyert a német Jürgen Klopp (Liverpool), aki ugyanúgy 24 pontot gyűjtött, mint honfitársa, Hans-Dieter Flick (Bayern München). A két szakember között az döntött, hogy a szövetségi kapitányok közül többen szavaztak Kloppra. Klopp bajnok lett a Liverpoollal, Flick minden trófeát megnyert.

A díjkiosztó gálát csütörtökön este tartották, a világjárvány miatt rendhagyó módon virtuálisan. A Puskás-díjat a koreai Szon kapta.

A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja.