A Dortmund 16 éves csatára lett a német futballbajnokság legfiatalabb gólszerzője

2020. december 18. – 23:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordot döntött a német futballbajnokságban Youssoufa Moukoko, aki a Bundesliga történetének legfiatalabb gólszerzője lett. A Borussia Dortmund támadója 16 évesen és 28 naposan az Union Berlin ellen talált be a 13. forduló pénteki nyitómeccsén. A Dortmund 2-1-re vesztett.

Erling Haaland december eleji sérülése óta a Borussia Dortmund csatárgondokkal küzd, a múlt hétvégén kinevezett új vezetőedző, Edin Terzic ezért úgy döntött, ezúttal is kezdőként ad lehetőséget az óriási tehetségnek tartott Moukokónak. A kameruni származású, német utánpótlás-válogatott csatár az ifibajnokságokban rengeteg gólt szerzett, így sok szurkoló felnőtt szinten is hasonlót vár tőle.

Az Union elleni volt Moukoko hatodik meccse a német bajnokságban, másodszor volt kezdő. A hazaiak az 57. percben Taiwo Awoniyi góljával szereztek vezetést. Három perccel később a Dortmund Moukoko góljával egyenlített, Raphael Guerreiro kiugratása után védhetetlenül bombázott Andreas Luthe kapujába. Ezzel a Bayer Leverkusenben játszó Florian Wirtz csúcsát döntötte meg, aki júniusban a Bayern München 17 évesen, 1 hónaposan és 3 naposan talált be.

A szezon meglepetéscsapata, az Union a 78. percben Marvin Friedrich góljával visszavette a vezetést, és végül 2-1-re meg is nyerte a mérkőzést. A berlini csapat 21 ponttal az 5. helyen áll a bajnokságban, egy pont a lemaradásuk a 4. helyen álló Dortmundtól.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!