Ellopták Peter Sagan milliókat érő Roubaix-győztes kerékpárját

2020. december 17. – 21:02

Másolás

Vágólapra másolva

Ellopták azt az országúti kerékpárt, amellyel a háromszoros világbajnok Peter Sagan 2018-ban megnyerte az egyik legfontosabb egynapos versenyt, a Párizs-Roubaix-t. A lopás múlt szombaton, a Specialized kerékpárgyártó kaliforniai központjában történt, ahonnan összesen 16 kerékpárt tulajdonítottak el, az összértékük legalább 160 ezer dollár (több mint 46 millió forint), írja a Cyclingneews.

Sagan a kockaköves versenyekre fejlesztett S-Works Roubaix típussal nyerte meg a versenyt, a több mint ötven kilométeres szökése végén a svájci Silvan Dillier-t hajrázta le a roubaix-i velodrome-ban. A különleges és egyedi, arany és fekete fényezésű kerékpárt ezután a gyártó Morgan Hill-i múzeumában állították ki.

Peter Sagan a 2018-as Párizs-Roubaix versenyen április 8-án, Franciaországban – Fotó: JEFF PACHOUD / AFP
Peter Sagan a 2018-as Párizs-Roubaix versenyen április 8-án, Franciaországban – Fotó: JEFF PACHOUD / AFP

Az ellopott bringák között ezen túl még több történelmi darab is van: az egyikkel Sagan a 2019-es Tour de France-on versenyzett, egy másik, sárga fényezésűt Fabian Cancellara használta, amikor vezette az összetettet a 2010-es Tour-on. A londoni olimpiai időfutamában ezüstérmes Tony Martin időfutambringáját is elvitték. Emellett még prototípusokat és az cég alkalmazottainak néhány kerékpárja tűnt el, köztük a cégtulajdonos Mike Sinyard két egyedi bringája.

A Morgan Hill-i rendőrkapitányság megerősítette, hogy a lopás december 12-én történt. A tolvajok két járművet használtak, az egyik egy barna Toyota 4Runner volt, amit később Salinas városában tettek le, a másik pedig egy fehér dobozos kisteherautó volt.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!