Schatzl Nadine remekelt, legyőzte a románokat a női kéziválogatott

2020. december 14. – 22:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton a németek ellen sima vereséget szenvedett a magyar női kéziválogatott a dániai Európa-bajnokságon a középdöntő első meccsén, hétfőn azonban sikerült javítani. A magyar csapat Schatzl Nadine vezetésével 26-24-re verte a románokat, ezzel pedig eldöntötte, hogy az utolsó meccs eredményétől függetlenül ötödik helyen végez majd a 2. csoportban – írja az MTI.

Mivel a középdöntőben mindkét csapat az első pontjaira hajtott, kiélezett küzdelemre lehetett számítani, a magyar csapat pedig az elején nagy lendülettel ugrott neki a meccsnek, és hamar előnybe is került Bíró Blanka védéseinek és a pontosabb támadójátéknak köszönhetően. A folytatásban aztán egyre több hiba tarkította a játékot, és ezt, valamint Denisa Dedu védéseit kihasználva a románok egy négyes gólsorozattal fordítottak, és a szünetben 14-13-ra vezettek.

A románok a második félidő elején is tudták tartani az előnyt, de a magyarok fordítani tudtak, és hiába játszott továbbra is jól a hiányzó Crina Pinteát helyettesítő beálló, Lorena Ostase, az ő találataival is csak tartani tudta magát a román csapat. Négy perccel a vége előtt pedig ismét kettővel vezetett a magyar válogatott, a hajrában pedig meg is tudták tartani az előnyüket, így megszerezték második győzelmüket a tornán.

Forrás: MTI/EPA/Ritzau/Bo Amstrup
Forrás: MTI/EPA/Ritzau/Bo Amstrup

„A mai mérkőzésen a védekezés stabilitása volt az, ami átsegített minket a rosszabb periódusainkon, illetve ezekben az időszakokban mindenki kivette a részét, nem hátráltak be a játékosok, hanem odamentek és megcsinálták. A mai mutatott teljesítménynél tudunk sokkal jobban játszani és fogunk is ennél sokkal jobban játszani. A norvégok ellen is szeretnénk bizonyítani”

– idézte Danyi Gábor szakvezetőt a magyar szövetség honlapja.

A mezőny legeredményesebb játékosa Ostase lett, aki kilenc lövésből nyolc gólt szerzett, a meccs legjobbjának pedig Schatzl Nadine-t választották, aki kilenc kísérletből hétszer talált be.A kapusok közül Bíró Blanka kilenc, Denisa Dedu nyolc, Szikora Melinda és Ana Mazareanu pedig egy-egy lövést védett. A magyar csapat kedden 20.30-tól a hétszeres Európa-bajnok Norvégia ellen zárja szereplését a dániai tornán, az azonban már most biztos, hogy az ötödik helyen végeznek majd a 2. csoportban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!