Dzsudzsák: Óriási fájdalom, hogy csak tévén nézhettem az Izland elleni győzelmet

2020. december 14. – 09:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A másodosztályú Debrecen játékosa, Dzsudzsák Balázs adott interjút az Origónak. A 108-szoros futballista szeptemberben igazolt vissza nevelőklubjához, a válogatott keretből kiszorult, csak tévén nézhette, hogy a csapat Szoboszlai Dominik utolsó perces góljával 2-1-re legyőzi Izlandot, és kivívja az Európa-bajnoki részvételt. A gól után ordított, de nagyon rossz érzés volt neki, hogy nem lehetett együtt a csapattal. Óriási fájdalma, és örökké benne marad.

Nem szeretné, ha kegyelemből lenne 109-szeres válogatott és ezzel egyedüli magyar rekorder. Pillanatnyilag Király Gáborral vezetik a rangsort, 108-szor szerepelt a nemzeti csapatban.

2016 nyarán Magyarország megnyerte Eb-csoportját Izland, a portugálok és az osztrákok előtt, egy évre rá kikapott Andorrában. „Belém égett az andorrai vereség, magam előtt látom az öltözőt, a félidőben teljes volt a káosz. A szünetben a szertárossal, Hegyesi Lászlóval beszéltem, mit hozhat a második félidő. Hogyan tudnánk itt nyerni? Az edzők már kint voltak a pályán, én meg a szertárossal diskurálok.”

Az 1-0-s kudarc után ő nyilatkozott, beszélt a szurkolókkal. Egy évvel korábban még ünnepelték őket, a vereség után levetették róluk a válogatott mezt. Az andorrai könnyei őszinték voltak.

Nemcsak a pénz miatt ment Oroszországba 2011-ben, más konkrét ajánlata nem volt, csak a dagesztáni Anzsi Mahacskaláé. A Benfica érdeklődött, de csak lejjebb akarták nyomni az árát, emellett az oroszok több fizetést adtak neki. Nem hiszi, hogy a magyar labdarúgást hátrányba került volna azzal, hogy az Anzsit választotta, és nem a portugál sztárklubot. Az Anzsitól a Dinamo Moszkvába igazolt 19 millió euróért.

Azt sajnálja, hogy nem tudott a még Javier Aguirre vezette Atlético Madridba kerülni. A Herthához, Dárdai Pál idején, 2015-ben azért nem mehetett, mert szerződése volt a török Bursasporral. Élete egyik gólját a románoknak lőtte, amikor 1-1 lett Bukarestben, és az az eredmény teremtette meg az esélyt a 2016-os Eb-részvételre. A portugáloknak kettőt lőtt, az is nagy meccse volt, és Cristiano Ronaldo azt mondta meccs közben, mindkét csapatnak jó ez az eredmény.

Dzsudzsák Balázs a 2016-os Európa-bajnokságon, amikor 3-3 lett a portugálok ellen, két gólt lőtt. Fotó: Getty, Julian Finney
Dzsudzsák Balázs a 2016-os Európa-bajnokságon, amikor 3-3 lett a portugálok ellen, két gólt lőtt. Fotó: Getty, Julian Finney

A könnyelműségéből fakadt, hogy nem ért oda a benzinkúthoz, és megállt a kocsija a Lánchíd közepén, mert kifogyott belőle a benzin. Gyűlöli a celeb szót, önmagát nem tartja annak. Sajnálja, hogy az nem lett beszédtéma, hány lélegeztetőgépet vásárolt, de az igen, hogy kiszökött a telki edzőtáborból, és őt meg sem kérdezték, hogy ez igaz-e.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!