Verstappené az év utolsó időmérője

2020. december 12. – 15:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A világbajnoki ezüstéremért hajtó Max Verstappen nyerte a Forma–1-es szezon utolsó időmérőjét, a holland 25 ezredmásodperccel verte Abu-Dzabiban azt a Valtteri Bottast, aki 16 ponttal áll előtte a világbajnoki összetett második helyén. A Szahíri Nagydíjat koronavírus miatt kihagyó Lewis Hamilton harmadik rajthellyel tért vissza a Mercedeshez. Az első három helyezettet egészen minimális különbség, 86 ezred választotta el.

A trió mögött a Lando Norris jött a McLarennel, megelőzve azt az Alex Albont, aki a bajnoki összetettben hat ponttal előzi őt. Őket Norris csapattársa, Carlos Sainz követte.

A vb negyedik helyéért küzdő Sergio Pérez csak a 15. helyen zárta az időmérőt, ami mellé még rajtbüntetést is kap motorcsere miatt, így nehéz helyzetben lesz, hiszen jócskán Daniel Ricciardo mögül indul majd, igaz, az ausztrál versenyző hátránya 13 pont az összetettben.

Sebastian Vettel, a vasárnapi futam után a Ferraritól távozó négyszeres világbajnok a 13-as szám bűvöletébe került. A német versenyző 13. helyen áll a világbajnoki összetettben, a szombati időmérőn a 13. rajthelyet szerezte meg, ezzel sorban a 13. futamán nem jutott be az időmérő utolsó harmadába, vagyis a legjobb 10 közé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!